Najboljim novosadskim diplomcima na birou plaćena stručna praksa u pokrajinskim institucijama

Ukupno 19 studenata koji su diplomirali sa najvišim ocenama na fakultetima sa sedištem u Vojvodini u prethodnoj školskoj godini dobili su plaćenu stručnu praksu u pokrajinskim organima.
Praksa u trajanju do 12 meseci je dodeljena onim diplomcima koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bez radnog iskustva.

Pokrajinska vlada je za ovu namenu izdvojila 16 miliona dinara, a tokom trajanja stručne prakse stipendisti će dobijati 60.000 dinara mesečno.

"Namera Pokrajinske vlade je da studentima koji su završili fakultet sa najvišim prosekom omogućimo stručnu praksu, a nakon toga i radni odnos. Ceneći uspeh koji ste postigli tokom studiranja želimo da stručnu praksu obavite u ustanovama i organizacijama čiji je osnivač Pokrajinska vlada i da, ukoliko budete pokazali rezultate budete i primljeni u stalni radni odnos jer nam trebaju najbolji. Ovo je važna odluka za Pokrajinsku vladu i za vas jer time pokazujemo da postupamo prema kriterijumima i da cenimo trud i zalaganje koje ste postigli tokom studiranja", istakao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon dodele ugovora.
 
Mirović je podsetio da je Pokrajinska vlada na prethodna dva konkursa na stručnu praksu primila ukupno 46 najboljih studenata, od kojih je 12 radno angažovano u pokrajinskim institucijama.

U Pokrajinskoj vladi, Kliničkom centru Vojvodine, Turističkoj organizaciji Vojvodine, Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode, Galeriji likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića, stručnu praksu koja se sprovodi u skladu sa pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja obavljaće diplomci: Marko Radić, Teodora Ćato, Tijana Vujić, Milica Trkulja, Ana Cvetković, Mina Tintor, Tina Tešić, Milana Čurčić, Anja Vajagić, Aleksa Mitrović, Sara Kecman, Lana Katić, Katarina Bucu, Stefan Mijatović, Adrijana Varagić, Milan Mirković, Miloš Radovanović, Ana Bagavac i Jana Jovanov.

  • Sabahudin

    23.08.2023 12:08
    Omerović
    Roditelji stručnjaci pa su takva i deca ...
  • Обсервер

    23.08.2023 12:05
    Из другог угла
    Све је то лепо и хумано, према одликашима, али сте их увалили да продају маглу ! Зашто не дајете стипендију за дефицитарна занимања ? Тај Завод за запошљавање има списак дефицитарних занимања ! Ако су одликаши завршили недефицитарна занимања, ви овим потезом, радите против Завода за запошљавање !
  • Preljepo

    22.08.2023 22:25
    Sta ce drustvo imati od njih?
    Samo da nije namesteno a po imenima i prezimenima je ocigledno cija su to deca. Mame i tate fala. Drzavo cuti i trpi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti