Još 181 milion dinara za obnavljanje školskih zgrada u Vojvodini

Ugovori od 181 milion dinara, namenjeni rekonstrukciji, sanaciji, investicionom i tekućem održavanju školskih zgrada su u Skupštini Vojvodine uručeni predstavnicima 15 osnovnih i jedne sredne škole.
Još 181 milion dinara za obnavljanje školskih zgrada u Vojvodini
Foto: 021.rs
Pokrajinska vlada je saopštila da je konkurs ukupne vrednosti 400 miliona dinara okončan 11. avgusta, potom je doneta odluka o dopuni da bi se urgentno sanirali školski objekti koji su pretrpeli štetu usled julskog nevremena.
"Tim povodom, prošle nedelje smo uručili ugovore u vrednosti od 219 miliona dinara", podsetio je potpredsednik Pokrajinske vlade i resorni sekretar Žolt Sakalaš.
Predstavnici škola su tražili rekonstrukciju krovova, sanaciju i termoizolaciju fasada, zamenu prozora i fasadne stolarije, rekonstrukciju grejanja, sanitarnih čvorova, kuhinja, zamenu podova i tekuće održavanje.
 
Sakalaš je naveo da je Pokrajinska vlada ove godine uložila 1,7 milijardi dinara u školske zgrade.
  • Gradjanin ns

    24.08.2023 22:58
    Isplata za obnovu od nastale s
    Dali se zna kada ćemo mi koji smo podneli zahtev, ili iz komunalne ,odnelo slike nastale štete krovova,i prozora itd dobiti pomoć.Dolaze dani koji će biti kisovitimi penzioneri para nemamo ,da popravimo krovove ,crepove .Džaba nam pomoci u novembru do tada i ovako natopljeni plafoni počeće otpadaju. Pa vas molim ko zna kada konkretno će biti realizovana finansijska pomoć.Hvala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti