Beočinci se žale na komarce, iz opštine najavljuju tretmane od sledeće nedelje

Stanovnici Beočina i okolnih mesta žale se kako im je već neko vreme funkcionisanje otežano zbog najezde komaraca u opštini.
Beočinci se žale na komarce, iz opštine najavljuju tretmane od sledeće nedelje
Foto: 021.rs

Kako navode, broj komaraca je toliko veliki da gotovo da ne mogu da izlaze napolje. Problem je naročito izražen u selima.

Jedna od stanovnica sela u opštini Beočin kaže za 021.rs da iz opštine odbijaju da razgovaraju sa građanima, te da tvrde da su u pregovorima sa Ciklonizacijom.

Kako se može videti na Portalu javnih nabavki, opština je u aprilu ove godine potpisala ugovor sa "Ciklonizacijom" za usluge suzbijanja komaraca. Vrednost ugovora sa PDV-om je skoro 20 miliona dinara, a posao je sklopljen za trogodišnji period.
 
Iz opštine za 021.rs odgovaraju da je, prema informacijama koje su danas dobili od "Ciklonizacije", naredni veliki tretman predviđen za ponedeljak, 28. avgust.
 
"Tretman će podrazumevati tretiranje komaraca na teritoriji cele opštine, kako sa zemlje, tako i iz vazduha", poručuju.

Veruju da će "Ciklonizacija" ranije izdati obaveštenje, jer su u obavezi da to urade najmanje 48 sati pre tretmana.

  • DodjošUČerević

    31.08.2023 20:16
    ŠUPLJINA
    E'o,leti 'žuti' avion celo popodne,5ti put od Aprila,al mu rezervoar za prskanje šupalj,ili nije ni napunjen bio...komarci isto divljaju kao da prskanja nije ni bilo...
  • Nebitno

    28.08.2023 00:08
    Komarci azdaje
    U Beocinu se ne moze izaci posle 18h to je gomila komaraca, po nekim delovima tela mi bude kao da sam alergiju dobila crveni okrugli kruzici po telu i to ogromni od ujeda komaraca, mozda su i otrovni. Zao mi je dece sto se ne mogu igrati u parkicu ili u dvoristu kuce da bi uzivali u hladu posle onolike vrucine. I ti ljudi sto ne prskaju uopste nisam ih vidjala dve nedelje, juce sam isla na ledince da napunimo vode i tu sam videla kako prskaju za komarce oko 20h.
  • Dragan

    27.08.2023 15:48
    komarci
    Divoš , opština Sremska Mitrovica , na upit nadležnima odgovaraju da su prskali klmatcr a nisu bar tri meseca .Ne može se napolje !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti