FOTO, VIDEO: Vatrogasci i drugi spasioci se predstavili Novosađanima na Trgu slobode

Vatrogasni savez Novog Sada okupio je danas na Trgu slobode profesionalne i volonterske organizacije iz sistema bezbednosti.
FOTO, VIDEO: Vatrogasci i drugi spasioci se predstavili Novosađanima na Trgu slobode
Foto: 021.rs
Manifestaciju "Susret vatrogasaca i snaga sistema bezbednosti" otvorio je zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac koji je naglasio da Grad Novi Sad prepoznaje značaj i podržava organizacije koje brinu o bezbednosti stanovništva.
"Današnja manifestacija predstavlja priliku da promovišemo humanitarne i stručne organizacije, koje svojim delovanjem u velikoj meri pomažu društvu i da im se zahvalimo. Rad nekih od njih bazira se prevashodno na nesebičnom i volonterskom doprinosu članova što je za svaku pohvalu kao i činjenica da takve organizacije međusobno dobro sarađuju", izjavio je Crnobarac. 
Učesnici manifestacije, Vatrogasno-spasilačka brigada Novog Sada, Sektor za vanredne situacije, Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Agencija za bezbednost saobraćaja, kao i dobrovoljna vatrogasna društva, Crveni krst Novog Sada, Gorska služba spašavanja, Organizacija za traganje i spasavanje, Rusko-srpski humanitarni centar, kao i druge organizacije predstavile su svoj rad i zajedničko delovanje. 
 
Tom prilikom, zainteresovani građani imali su priliku da se upoznaju sa preventivnim merama zaštite od požara, a upriličena je i edukacija za decu.
 
Prema rečima zamenika predsednika DVD "Dr Laza Kostić" Željka Vukovića, ovom manifestacijom organizatori žele da istaknu koliko je važna sinergija i saradnja svih organizacija sistema koji deluje u vanrednim situacijama. 
 
 
Najviše pažnje je privukla vežba kada su vatrogasci i druge službe reagovale u situaciji da je došlo do sudara autobusa GSP-a i automobila.
 
U autobusu je bio veći broj povređenih i došlo je do požara na vozilu, dok su u automobilu dve osobe ostale zaglavljene. Prezentovano je gašenje požara na autobusu, spasavanje povređenih iz istog, kao i sečenje automobila kako bi se oslobodili povređeni.
 
Takođe, poseban segment je bila vežba Rusko-srpskog humanitarnog centra, kada su spasioci iz Rusije prikazali spasavanje osobe koja je ostala zaglavljena ispod automobila nakon nezgode.
 
Na kraju, Gorska služba spasavanja je prikazala spasavanje osoba s visine, tako što su se spuštali konopcima sa zgrade nekadašnjeg Grand Majer hotela, sada sedišta banke.
 
  • Lol

    27.08.2023 18:01
    Elementarna nepogoda. Jel citaju novine? Mislim, ja bih doveo klince da vide da se moz stojati na suncu
  • @Dusica

    27.08.2023 16:05
    Tako je. Opšte je poznato da vatrogasci nisu sposobni da na +40 rade te tako u slučaju požara na takvim temperaturama ne reaguju.
  • Dusica

    27.08.2023 13:14
    Sve u honduras
    Da ima zdravog razuma odložili bi kad budu normalni vremenski uslovi. Kakve pokazne vežbe na +40C? Ludilo mozga

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti