DS, Srce i Zajedno sutra potpisuju Deklaraciju o zajedničkom delovanju

Demokratska stranka (DS), stranka Srbija Centar (Srce), Rumunska partija (RP) i stranka Zajedno sutra će u Novom Sadu potpisati Deklaraciju o zajedničkom delovanju.
DS, Srce i Zajedno sutra potpisuju Deklaraciju o zajedničkom delovanju
Foto: 021.rs
Potpisivanje će biti održano u 19 časova u Radničkom domu (Bulevar Mihajla Pupina 24).
Ovom sporazumu će se već sutra pridružiti i stranke rumunske, mađarske i makedonske manjine. 
"Stranke koje potpisuju ovu deklaraciju polaze od činjenice da su slobode, ljudska prava i demokratija u Srbiji obezvređeni autoritarnom vlašću Aleksandra Vučića, i da korupcija i kriminal pod zaštitom ove vlasti ugrožavaju opstanak ljudi, prirodnih resursa i kulturnog nasleđa", navodi se u saopštenju koje je prosledila stranka Zajedno.
 
Te stranke su, kako se dodaje, svesne odgovornosti da je neophodno ujedinjavanje demokratskih snaga kako bi se "suprotstavili uništavanju demokratske i životne perspektive ljudi u Srbiji".
 
"Zato je ostavljena mogućnost da se pridruže i druge političke stranke, udruženja, pokreti, organizacije i pojedinci koji dele uverenje da se ukrupnjavanjem snaga može suprotstaviti daljem propadanju Srbije i izboriti se za uređenu državu, društvo pravde i odgovornost u politici i društvu", piše u saopštenju.
 
U saopštenju se ne precizira da li se Deklaracija o zajedničkom delovanju odnosi na celu Srbiju, ili samo na Novi Sad u kome će biti potpisana, ali se navodi da će biti prisutni lideri svih stranaka.
Kopredsednik stranke Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je za portal Danas da ni on, niti pokret Ekološki ustank čiji je predsednik nisu obavešteni o tom sporazumu o saradnji.
  • smejurija

    30.08.2023 11:15
    Kakvi fejk komentari.....
  • Stevo

    30.08.2023 10:02
    Bruka Miljenko
  • Zikino kolo

    30.08.2023 05:10
    ovo je de es u mnogo bolje okruzenje od jeremica i djilasa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti