FOTO, VIDEO: Useljeno 25 stanova solidarnosti na Novom naselju, odluka o narednim u oktobru

Ključevi od 25 stanova solidarnosti na Novom naselju uručeni su danas porodicama koje su ispunile uslove na gradskom konkursu.
FOTO, VIDEO: Useljeno 25 stanova solidarnosti na Novom naselju, odluka o narednim u oktobru
Foto: 021.rs
Stanari su se u lamelu VI u Somborskoj rampi 22 (ranije Momčila Tapavice BB) uselili posle više od dve godine od kako je raspisan konkurs i skoro godinu dana od prve najave da će ključevi biti podeljeni.
Čekanje se odužilo zbog žalbi na konkursu, ali i zbog toga što je trebalo da se izda upotrebna dozvola nakon završetka izgradnje.
 
Ovim je Grad Novi Sad potpuno ispoštovao zakonske propise koji se odnose na useljenje, za razliku od mnogih privatnih investitora koji stanare puštaju u stanove i pre nego što radovi budu gotovi, a upotrebna dozvola ne bude ni ishodovana.
Gradonačelnik Milan Đurić je danas, prilikom podele ključeva, podsetio da su ti stanovi solidarnosti prodati po ceni kvadrata od oko 900 evra (oko 99.000 dinara) i rokom otplate od 20 godina.
 
Đurić očekuje da će za susednu lamelu V, koja je uveliko gotova i gde takođe ima 25 stanova, gradska komisija do kraja oktobra završiti posao i izabrati one koji ispunjavaju uslove, nakon čega će do kraja godine biti useljenje.
 
Stanovi u lameli VI takođe se prodaju na otplatu od 20 godina i po nešto višoj ceni od 116.774,63 evra.
 
Đurić je dodao i da očekuje da Grad uskoro krene sa gradnjom lamele IV sa 74 stana.
 
"Očekujem da ćemo za nekoliko nedelja raspisati novi javni poziv za lamelu IV u kojoj će biti 74 stana. Tako da mislim da, što se tiče izgradnje solidarnih stanova, dobro radimo i da sve ide kako treba", naveo je Đurić.
 
 
Dodajemo da Grad Novi Sad stanove solidarnosti prodaje po ceni od oko 1.000 evra po kvadratu i sa rokom otplate od 20 godina bez kamate. Pravo da konkurišu za ove nekretnine imaju porodice koje moraju ispuniti više kriterijuma.
 
 
Prema gradskim planovima, na ovoj lokaciji na Novom naselju trebalo bi da bude ukupno šest lamela sa 173 stana, mada će se ukupan broj sada povećati na skoro 200 s obzirom na doradu arhitektonskog projekta nesagrađenih lamela.
 
Do sada su sagrađene dve zgrade (lamele V i VI) sa po 27 stanova. Većina stanova se prodaje preko konkursa, dok se nekoliko stanova prodaje po tržišnim uslovima, što je do sada bio slučaj sa četiri stana.
  • Mila

    31.08.2023 06:10
    Prevara
    Ovo je teska prevara naroda ,Traze toliko papirologije a ona za neke nije ni bitna ,jer imaju jake veze ,Poznajem coveka koji je tu dobio stan ima jos 2 na Telepu al su na kcerki ,a odbijeni su mnogi kojima stvarno treba da se pomogne ,Ako je to pomoc
  • Toliko

    31.08.2023 00:40
    Pa realno svi stanovi u srbij bi trebalo da budu kao stanovi solidarnosti s obzirom na to koliko ljudi zaradjuju i koliko sebi imaju da omoguce normalan zivot. To ustvari i nebi trebalo po toj ceni ni da budu stanovi solidarnosti nego da smo iole normalna drzava kao sto nismo. Drzava bi razumela da joj je narod siromasan i shodno tome obezbedila da svaki gradjanin moze da sebi obezbedni egzistenciju po nekoj noramaloj i razumnoj ceni. A ovako u ovim nenormalnim uslovima, normalno je da ce narod napustati zemlju koja ce na kraju ostati pusta i pogodna za neke druge da je nasele.
  • Zoran S.

    30.08.2023 22:02
    Da se kladimo da će odmah krenuti izdavanje stanova, isto kao "ugroženi" bezbednjaci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.