Za obnovu dela Komande grada pola miliona evra: Restauracija zgrade iz 1900. godine

Rok za popravku nekadašnjeg Hotela "Fabri", koji je skoro ceo vek deo kompleksa zgrada koje vojska koristi za potrebe Komande garnizona, trenutno Komande 1. brigade Kopnene vojske je 160 dana.
Za obnovu dela Komande grada pola miliona evra: Restauracija zgrade iz 1900. godine
Foto: 021.rs

Ugovor o obnovi jednospratnice na uglu Dunavske i Žarka Vasiljevića je potpisan sa firma "Ornament-investinženjering", "Ninković company" i "Gramar" iz Beograda i "Prima idea" iz Novog Sada, koje su bile i jedini ponuđači na javnoj nabavci. 

Postignuta cena radova je neznatno niža od procenjene cene na tenderu Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada.
Na zgradi koja je sagrađena 1900. godine sada će se raditi restauracija fasade i krova. 
 
Objekat Komande grada u Dunavskoj 33 je spomenik kulture pod zaštitom i deo je prostorno-istorijskog centra Novog Sada.
 
Zgrada će biti obnovljena u okviru višegodišnjeg projekta obnove fasada u Novom Sadu, koji uglavnom finansiraju Republika Srbija i AP Vojvodina, uz ulaganje od oko milijardu dinara. 
 
Više od stotinu kuća je do sada obnovljeno u podgrađu Petrovaradinske Tvrđave, centru Novog Sada i u Almaškom kraju.
  • Zdenko

    01.09.2023 11:30
    Srbska arhitektura
    Tu bi trebao srušit to švapsko ruglo, kao i taj Petrovaradin i napravit objekte u starom srbskom stilu, od kamena i drveta al sa modernim detalima kao ona lijepa zgrada Pupina u centru!
  • Mio ns

    01.09.2023 10:50
    Pohl
    Bolje mozda neke naprimer 14-spratovnice i ili 10spratnice na tom mestu...?
  • Mirislav

    01.09.2023 08:44
    Miroslav
    Ovo je besmisleno! Ta parcela je zaista velika i može se iskoristiti pametnije i unosnije od koje se može sama finansirati da ali nebi bilo ugradnje za stranačke pijavice! Može se srušiti i izgraditi hotel stanovi lokali i to sve u gradskom vlasništvu gde bi svi Gradjani imali uvid u zaradu i tim novcem koji nebi mio nimalo mali štošta bi se moglo finansirati u korist svih nas i našeg Grada!!! Ovako ostaje rupa bez d

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti