VIDEO: Jak pljusak sa gradom u Novom Sadu, delovi grada bez vode

Jak pljusak sa gradom veličine lešnika pogodio je danas oko 17 časova Novi Sad.
VIDEO: Jak pljusak sa gradom u Novom Sadu, delovi grada bez vode
Foto: 021.rs
Delovi Novog Sada, kao što su Grbavica, centar, Podbara, Telep i Salajka, ostali su bez vode, a pojedini građani javljaju i da nemaju struje.
Neke raskrsnice su i poplavljene, kao ona na Trgu Neznanog junaka, Jevrejska ulica, Cara Dušana, Temerinski put...što je već uobičajeno pri svakom jačem pljusku. Gužve su zbog nevremena nastale i kod novog turbo kružnog toka.
 
Ipak, ovo nije bilo ni blizu nevremenu koje je u julu u dva navrata pogodilo Novi Sad i okolna mesta, kada je jedna osoba poginula, a naneta je ogromna šteta objektima i zelenilu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio 021 (@radio_021)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio 021 (@radio_021)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio 021 (@radio_021)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio 021 (@radio_021)

  • Marko Oreh

    06.09.2023 21:59
    Usao sam u podzemni dio grada Ljubljane gde su kanalizacijski tuneli toliko visoki da sam hodao malkice sagnut, na donjem delu je kanal cca 80 cm sirok za vodu meteornu NE KANALIZACIJU. Toliko o cevima kao slamcice koje su stavili moderni arhitekti u NS na Bulevaru sad kad su menjali asfalt. Taj kanal je pravljen u doba Austro-Ugarske i dio je Rimskog kanalizacijskog kanala koji je pre 3000 godina odvodio vodu od barja i reke van grada za navodnjavanje. Pazi Rimljani imali sistem navodnjavanja a ovi neznaju drugo nego zajedno kanalizaciju i meteorne vode.
  • željko

    05.09.2023 20:09
    kiša
    Kod nas je pravilo kad pada kiša, kolaps u saobraćaju, a sad i nema vode, kad je oluja, stvarno svašta, zato sam se odlučio za Nobel uredjaj za prečišćavanje vode, koji ima rezervoar, tako imam vodu za piće, dok stručnjaci ne otklone "kvar"...
  • novosađanin

    05.09.2023 14:57
    preventivno gašenje vode?
    Ja mislim da se neko "iz grada" setio, pa kad je pljusak lepo "zavrnu" vodu da smanje pritisak na kanalizacioni sistem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti