Humanitarna manifestacija "Tu sam za druga, igram za Lenku" danas u dvorištu OŠ "Đorđe Natošević"

Humanitarna manifestacija "Tu sam za druga, igram za Lenku" održaće se u četvrtak, 7. septembra u dvorištu Osnovne škole "Đorđe Natošević".
U okviru manifestacije, organizovana su sportska takmičenja i mini gastro bazar, a sredstva se prikupljaju za dvogodišnju Novosađanku Lenku Lazarević.
Događaj počinje u 16 časova.
Lenki je u junu 2022. godine dijagnostikovana akutna leukemija limfoblastnih ćelija.
 
Nakon devet meseci intenzivnog bolničkog lečenja, po završetku indukcione faze, terapiju održavanja počinje u februaru ove godine, ali je samo dva meseca nakon toga ponovo hospitalizovana.
 
Lenka sa nepune dve godine ponovo prima citostatsku terapiju, a nada za izlečenje je transplantacija koštane srži. 
 
Budući da je Lenka svrstana u grupu visoko rizičnih pacijenata zbog malog uzrasta, vrlo ranog relapsa i s obzirom da nema srodnog donora koštane srži u porodici, Lenkini roditelji su odlučili da se nastavak lečenja i transplantacija koštane srži obavi u inostranstvu.
 
Lenka je radoznalo, veselo i nasmejano dete, koje uživa da istražuje svet oko sebe, da se igra u parku, trči, ljulja, grli sa plišanim igračkama, upoznaje nove drugare, a najviše od svega voli da se igra i trči sa svoja dva rođena brata.
 
Vreme je ključno u Lenkinoj borbi jer je potrebno da što pre ode na lečenje u inostranstvo.
Sredstva su joj neophodna za nastavak lečenja u inostranstvu,  troškove transplantacije koštane srži, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.
 
Pomozite Lenki slanjem poruke sa brojem 1491 na 3030 ili uplatom na dinarski račun 160-6000001670755-65. Više pročitajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti