FOTO, VIDEO: Izložba o Siniši Mihajloviću u Novom Sadu, za Vojvodinu kao da nije ni igrao

Izložba posvećena Sinišu Mihajloviću i Paolu Rosiju svečano je otvorena u utorak, u Novom Sadu. Ipak, po izloženom, reklo bi se da proslavljeni fudbaler nema veze sa Novim Sadom.
FOTO, VIDEO: Izložba o Siniši Mihajloviću u Novom Sadu, za Vojvodinu kao da nije ni igrao
Foto: 021.rs
Izložbu "Sećanje na Sinišu Mihajlovića i Paola Rosija" u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine posetioci mogu da pogledaju do 25. septembra, svakog dana od 11 do 19 časova.
Miha je preminuo 16. decembra 2022. u Rimu, u 54. godini, nakon duge borbe s bolešću. Njegovu fudbalsku karijeru obeležilo je osvajanje prvenstava u ligama u kojima je nastupao, te osvajanje evropskog trofeja, ali i razoran udarac levicom.
Prvu od tri titule šampiona Jugoslavije Mihajlović je osvojio sa Vojvodinom. Bio je deo ekipe koja je iznenadila mnoge i osvojila jednu od poslednjih titula velike Jugoslavije. Bio je to, zasad, i poslednji Vošin naslov državnog prvaka.
 
Siniša Mihajlović je u dresu Vojvodine upisao 90 zvaničnih nastupa i postigao je 19 pogodaka. Nakon toga, nastupao je za Crvenu zvezdu, Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter, te je najveći deo svoje karijere proveo u Italiji, gde je nastavio i svoj trenerski život. Sa Crvenom zvezdom ostvario je najveći uspeh u karijeri osvojivši Kup evropskih šampiona.
 
 
Ipak, u dresu Vojvodine, nakon Sampdorije i Lacija, odigrao je najviše mečeva i postigao najviše golova. O tome se na izložbi ne može saznati mnogo. Tačnije, gotovo ništa.
 
Da je Mihajlović nastupao u Vojvodini saznaće strpljivi čitaoci koji se odluče da pažnju posvete govoru pokrajinskog premijera Igora Mirovića, koji se nalazi na ulazu u sale Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.
 
Novi Sad i Vojvodina mogu se pronaći u tragovima. Dres Vojvodine nije zaslužio neko izdvojeno mesto, izložen je među dresovima ostalih srpskih klubova.
 
Siniša Mihajlović je 2006. proglašen počasnim građaninom Novog Sada. Odluka o tome predstavljena je posetiocima. Pored nje se nalazi zastavica Crvene zvezde i fotografija Svena Jerana Eriksona, koji je Mihajlovića trenirao u Sampdoriji i Laciju. 
 
  
 
Ispod ovog dokumenta nalazi se još jedan predmet koji označava prisustvo Vojvodine. U pitanju je šal sa bojama Vojvodine i Sampdorije i likom Vujadina Boškova. 
 
Iako Mihajlovića za Vojvodinu vezuje i to što se od igračke karijere oprostio upravo na "Karađorđu", na izložbi se nije našlo mesta ni za fotografiju koja ga prikazuje dok je igrao u Novom Sadu. 
 
Navijači Vojvodine koji prevaziđu momenat potpunog ignorisanja kluba u kojem je Mihajlović ostavio značajan trag, naći će zanimljive predmete koji će im privući pažnju. 
To su svakako dresovi fudbalskih zvezda, a posebno mesto zauzimaju kopačke Pelea i Maradone. Na jednom mestu su izloženi i dresovi domaće reprezentacije od 1945. godine do danas.
 
Prilikom otvaranja izložbe, brat Siniše Mihajlovića, Dražen, zahvalio se Pokrajinskog vladi i Igoru Miroviću jer je, kako je rekao, na njegovu inicijativu organizovana izložba, "koja je omogućila da se Siniša vrati svome domu".
  • Kapetan momcadi

    07.09.2023 12:43
    Nista novo
    Sinisa nikada nije bas nesto voleo FK Vojvodinu i grad Novi Sad, odigrao je posteno da bi se prodao u veci klub, u Zvezdu. Nije bio vezan za Novi Sad, igrom slucaja je tu odigrao par sezona i imao jos nekih dodirnih tacaka kasnije sa nasim gradom ali je generalno uvek isticao da je navijac Zvezde ili Lacija, kako kada. Ja sam Novosadjanin, Vojvodinas i nemam nista licno protiv Sinise, naprotiv, postovao sam ga i kao fudbalera i kao coveka ali on nije gajio jake emocije prema Vosi i NS-u.
  • Prva Srbija

    06.09.2023 22:51
    Neka ostane zabeleženo... Siniša se slikao u zvezdinom dresu dok je nastupao za FK Vojvodinu i zato su ga navijači proglasili za personu non grata. O pokojnicima samo istina.
  • Sima

    06.09.2023 22:31
    @Boco
    Smešni ste... Kad bude izložba u Borovu, onda bi trebao da bude i dres tog kluba. Sa sve značajnim podacima o njegovim fudbalskim dostignućima tamo. Može i bez dresa FKV, a izložba u Beogradu. Ovakvom logikom, mogla je da bude i u npr. Svilajncu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti