Koncert klasične muzike danas kod Banovine: Nastupa jedan od najboljih svetskih pijanista

Koncert klasične muzike održaće se danas, 7. septembra, na Bulevaru Mihajla Pupina, kod Banovine, od 20.30h.
Koncert klasične muzike danas kod Banovine: Nastupa jedan od najboljih svetskih pijanista
Foto: 021.rs
Nastupiće jedan od najboljih svetskih pijanista Peter Bence uz Vojvođanski simfonijski orkestar, pod dirigentskom palicom Srboljuba Dinića. 

Broj mesta za sedenje na Korzu je ograničen.

Ovaj koncert otvara manifestaciju Kaleidoskop kulture koja će se do 15. oktobra održavati u Kineskoj četvrti i mreži kulturnih stanica u Novom Sadu.
 
"Muzika treba da bude dostupna, a ne ograničena. To je kao pretvaranje grada u veliku pozornicu. Program će uključivati sjajne klasike, filmsku muziku na kojoj smo svi odrasli, ali i aranžmane legendarne popularne muzike Majkla Džeksona i grupe Queen. Biće tu i nekoliko mojih originalnih kompozicija za klavir i orkestar, zbog čega sam pomalo uzbuđen“, izjavio je Bence pred nastup. 
 
Otvaranje Kaleidoskopa kulture se nastavlja još tri dana u Distriktu, od 8. do 10. septembra.
 
Program počinje u 20.30 časova, na bočnom ulazu u Distrikt, od strane studentskih domova, što će biti jedini mogući ulaz u Distrikt, sve do 22 časa, dok ne počne muzički program, kada će i svi ostali ulazi biti otvoreni.
 
Program će obuhvatiti jednu predstavu, tri izložbe, šest projekcija i animacija, sedam instalacija.
 
Tri dana otvaranja u Distriktu obuhvatiće i 13 koncerata, a stižu Iva Lorens, Keni nije mrtav, Zoi, Nataleé, Tijana T i Runy, Merina Gris, Verboten Berlin, Vladimir Aćić, Dejan Milićević, Lira Vega, Elizabete Balčus, Srđan Žikić i Milana Nikić.
 
Nakon četvorodnevnog otvaranja, svaka nedelja biće u znaku posebne vrste umetnosti – izvođačke, primenjene, vizuelne, arhitekture i književnosti.
 
Ulaz na programe Kaleidoskopa kulture je slobodan.
 
Detaljnije o programu možete pročitati OVDE.
 
Inače, zbog ovog programa je deo Bulevara Mihajla Pupina zatvoren od utorka, a kako se saobraćaj odvija možete pročitati OVDE.
  • Limanac

    08.09.2023 08:42
    Koncert ili auto
    Zbog čega sve uvek mora da bude podređeno carstvu automobila?
  • Postena

    07.09.2023 19:52
    Koncert
    Ulicu treba zauvek zatvoriti,imate dovoljno prostora za vozikanje i ovo parce ulice nije nikakav problem!!!
  • Zemlja čudesa

    07.09.2023 17:04
    Bojkot!
    Jednostavno bojkotovati te koncerte na Bulevaru M. Pupina dokle god se ne odustane od te gluposti koja stvara dodatni krkljanac u gradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti