VIDEO: Mali broj građana na 14. protestu "Novi Sad protiv nasilja"

Mali broj građana okupio se danas, 8. septembra, na protestu "Novi Sad protiv nasilja", 14. po redu.
VIDEO: Mali broj građana na 14. protestu "Novi Sad protiv nasilja"
Foto: 021.rs
Okupljanje je bilo u Katoličkoj porti, šetnje nije bilo, a ceo protest trajao je samo četiri minuta.
 
Pred 50-ak okupljenih građana, pročitano je saopštenje organizatora protesta, nakon čega je protest završen.
Ovo je bilo najslabije posećeno okupljanje od maja, a verovatno i jedan od najkraćih protesta ikada organizovanih u Novom Sadu.
 
Okupljanje je bilo predviđeno za 19 časova, međutim, kako skoro nikog nije bilo, čekalo se do skoro 19.30h, kada je predstavnica organizatora pročitala saopštenje koje je ranije prosleđeno medijima kao najava okupljanja.
 
Organizatori su najavili novo okupljanje za naredni petak.
 
Tema ovonedeljnog protesta bila je "Novi Sad u vodi - kolaps kanalizacionog sistema".
 
"Investitorski urbanizam ne podrazumeva razvoj komunalne infrastrukture jer takvu vrstu investitora nije briga za građane. Novosagrađeni objekti i celi kvartovi se priključuju na postojeću vodovodnu i kanalizacionu strukturu koja nije dimenzionirana za takve kapacitete", navode organizatori.
 
 
Dodaju da je većina javnih preduzeća "devastirana lošom kadrovskom politikom, prezaposlenošću nestručnim i beskorisnim kadrovima, koji nisu u stanju da ukažu na problem i da ga reše".
 
"Svaka veća kiša dovodi do toga da veći deo Novog Sada pliva u vodi. Oni bi Novi Sad na vodi, a već su napravili Novi Sad u vodi", ističu oni.
 
 
Organizatori protesta su pokret Srce, stranka "Zajedno", Građanski pokret "Bravo", Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Narodni pokret Srbije, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Omladinsko studentska akcija - OSA, Nova - da se struka pita, Most solidarnosti i Zeleno-levi front.
  • Cane

    09.09.2023 15:38
    Sudeći po komentarima ovde, opet narod ne valja. Ah, taj narod zli, uvek izneveri poštene političare i "aktiviste", a oni se tako trude da narod dovedu u red!
  • Bravo novosađani

    09.09.2023 12:04
    Novosađani ukapirali da ih lažna opozicija zavlači, pa zato ne dolaze na proteste koji nemaju svrhu ni smisao.
  • cole

    09.09.2023 11:49
    Kao i apsolutno svaki protest koji su organizovali i poveli Pogačar i Brković. Mislite o tome!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti