FOTO: Inspekcija zaustavila radove u centru Novog Sada

Građevinska inspekcija zaustavila je nedavno započete radove u Nikolajevskoj porti, u centru Novog Sada.
FOTO: Inspekcija zaustavila radove u centru Novog Sada
Foto: 021.rs
U Upravi za inspekcijske poslove navode da su radovi zaustavljeni jer investitor još nije pribavio svu potrebnu dokumentaciju za radove.

Na ovoj lokaciji planira se stambeno poslovni objekat koji će imati podrum, prizemlje, jedan sprat i tavan. 

Deo započetih radova u Nikolajevskoj porti, preko puta dvorišta "Male ekonomske", već je obavljen iako na lokaciji nema nikakve građevinske table. 
 
U javnoj bazi podataka o građevinskim dozvolama, ne postoje informacije o radovima na ovoj lokaciji.
 
U inspekciji navode da su lokaciju posetili 7. septembra kada se nisu izvodili radove. Ipak, utvrđeno je da se izvode građevinski radovi u suterenu dvorišnog dela objekta. 
 
Inspekcija navodi da su uvidom u katastar utvrdili da je tom mestu nekada postojao objekat. Godinama se tu nalazio urušeni objekat, koji je u međuvremenu u potpunosti srušen, a evo kako je sve izgledalo 2014. godine:
 
 
Inspekcija je lokaciju ponovo posetila 8. septembra i tada je utvrdila da vlasnik izvodi radove na delu dvorišnog krila stambeno-poslovnog objekta sa podrumom, prizemljen, jednim spratom i tavanom.
Dodaju i da je vlasnik izjavio da je Zavod za zaštitu spomenika odobrio tehničku dokumentaciju.
 
"Prema izjavi prisutnog vlasnika, objekat na kojem se izvode radovi je bio delimično urušen, te se iz navedenih razloga moralo pristupiti totalnoj rekonstrukciji, kao i da je Zavod za zaštitu spomenika odobrio tehničku dokumentaciju. S obzirom na to da je vlasnik-investitor radova na rekonstrukciji u postupku ishodovanja potrebne dokumentacije, na licu mesta je izrečena mera obustave radova", kažu u inspekciji.
 
Iz Grada navode da će se sada, nakon izrečene mere, nastaviti postupak u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove.
  • Hahahaha

    14.09.2023 08:23
    Haha
    Da li se to svi prave ludi ?Od kad je krenula privatna gradnja INSPEKTORI idu sa čvrstom torbom u koju ubacuju koverte mito.Uzimaju pare za školovanje dece u inostranstvu i nikoga nisu kažnjavali.To se radi i u Katastru, Sudu na overama.AMAN SVUDA ! Inspekcije ne rade svoj posao odu na teren i pravac kući.Ljudi svuda je korupcija .Nema časti i obraza i odgovornosti za posao koji rade.Hapsite bandu !
  • Drug Brežnjev

    13.09.2023 21:14
    Gradnja
    Kao prvo fotografije koje su objavljene nisu iz 2014 vec sktoz sveze.isti taj investitor je kupio objekat pod zastitom i pustio vodu da curi krov da prokisnjava i da se sve urusi i onda krece nov objekat kao na mnogo mesta u gradu stara taktika a ovaj preposteni je nekoga preskocio sa uplatom
  • Dalibor

    13.09.2023 19:43
    Ne mogu da verujem...
    Samo jedno pitanje.a kako si ti majstore počeo gradnju bez dozvola? To je to,niko živ ne radi svoj posao...pa ja sam dobio porez na odvod za kuću koju sam prodao pre skoro 30 godina.ispada da je kuća njegova a plac moj.pa sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti