Širi se zona naplate parkinga u Novom Sadu: Na redu je Banatić

Plava zona parkiranja će se do oktobra proširiti na ceo Banatić, saznaje 021.rs.
Širi se zona naplate parkinga u Novom Sadu: Na redu je Banatić
Foto: 021.rs
Uprava za saobraćaj i puteve je donela odluku o proširenju zone naplate, a JKP "Parking Servis" ima rok da do 25. septembra postavi odgovarajuću signalizaciju za 885 parking mesta.
Prema saznanjima 021.rs, odluka o proširenju parking zone je posledica zahteva građana, koji su to tražili u pismima mesnoj zajednici, Upravi za saobraćaj, "Parking servisu"...
Deo Banatića, bliže Bulevaru oslobođenja i Sajmištu, nalazi se već neko vreme pod naplatom, što je građanima stvorilo problem jer su oni koji nisu želeli da plate parkiranje vozila premeštali u delove u kojima je parking besplatan.
 
Predviđeno je da se pod naplatom nađe 40 parkinga u Stepana Mitrova Ljubiše, 46 u Jovana Hranilovića, 37 u Bačkoj ulici, 484 parkinga u Pariske komune, 89 u Rumenačkoj ulici, 18 u Paje Markovića Adamova, 103 mesta za parkiranje u Omladinskog pokreta i 68 na Bulevaru Jaše Tomića.
 
 
Stanari koji žive u ovom delu Banatića će imati pravo na povlašćene stanarske parking karte po ceni od 200 dinara mesečno, odnosno 2.400 na godišnjem nivou.
 
Svi ostali će u ovom delu Banatića, oko ulica Pariske Komune i Jovana Hranilovića, od oktobra početi da plaćaju parkiranje 50 dinara po satu.

Pre zvaničnog početka naplate, građani će biti preko medija obavešteni o početku prodaje stanarskih parking karata.

  • Dokle više

    20.09.2023 02:01
    Muka mi je od ove vlasti
    @Nikola pametnice, u gusto naseljenom gradu treba i gradski prevoz da funkcioniše da bismo ga koristili umesto automobila. Ili pojačati polaske sedmice ili uvesti i tu dnevnu kartu kao na parkingu kod Železničke.
  • Goran

    17.09.2023 12:08
    Nikada se u svojoj istoriji na Banaticu nije placao parking , ovo je cist kriminal predlazem da se pokrene peticija protiv naplate parkinga tj parking servisa predlazem protest , ovo je novi vid kriminala koji dolazi iz gradske uprave , ima da blokiramo citave ulice zbog ove muljacine i otimacine.
  • pawlle

    15.09.2023 11:09
    ma,napusite se bando beskorisna,peticija da se potpise za ukidanje parking servisa,ako se moze nazvati servisom tj pljackasima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.