Prodaje se staro zdanje u centru Novog Sada: Početna cena objekta čuvene kafane 23,6 miliona

Objekat u kojem se nekada nalazila čuvena kafana "Tri krune", na uglu Temerinske i Kisačke ulice, ponuđen je na prodaju po ceni od 23,6 miliona dinara.
Prodaje se staro zdanje u centru Novog Sada: Početna cena objekta čuvene kafane 23,6 miliona
Foto: 021.rs
Kupac će postati većinski vlasnik objekta koji je zaštićen kao spomenik kulture, dok će manji udeo u vlasništvu imati Novi Sad i dve privatne firme.
Prodaja jednospratnice sa dvorišnim objektima, od kojih su neki nelegalno sagrađeni, sprovodi se u sklopu izvršnog postupka koji vodi izvršitelj Jovan Pješčić iz Beograda protiv Milomira Joksimovića, poznatijeg kao Miša Omega.
 
Ovaj postupak se sprovodi na osnovu zahteva poverioca Agencije za naplatu potraživanja i kreditnih biroa "DLHNTN" iz Beograda, što je rezultat presude Osnovnog suda u Beogradu iz januara 2015. godine.
U odluci o prodaji, izvršitelj ističe da su navedene nepokretnosti bile u suvlasništvu "Agrovojvodine", gde je Joksimović ranije bio direktor i vlasnik, ali kako je to privredno društvo brisano iz registra, imovina društva je na osnovu Zakona o privrednim društvima pripala akcionarima.
 
"Pošto je izvršni dužnik bio akcionar navedenog privrednog društva, nadležnom katastru je dat nalog da izvrši upis izvršnog dužnika ostalih akcionara na udelima koji su pripadali privrednom društvu", stoji u zaključku izvršitelja.
 
U odluci o prodaji izvršitelj ukazuje na to da na navedenim nepokretnostima ne postoje prava trećih lica koja ostaju nakon njene prodaje, niti postoje stvarne ili lične službenosti i stvarni tereti koje kupac preuzima. Međutim iz katastra se vidi da postoje i drugi vlasnici i javna imovina.
 
 
Uvidom u katastar, 021.rs se uverio da je izvršitelj podnosio zahteve u avgustu prošle godine i januaru ove godine za upise, kao i da se kao većinski vlasnici vode "Agrovojvodina", a kao manjinski privatne firme "Tehnometal" i "Mat-real estate", odnosno da postoji i javna imovina Novog Sada i Republike Srbije.
 
Prodaja zgrade na uglu Temerinske i Kisačke zakazana je za ponedeljak, 25. septembra, u 12 časova u beogradskom hotelu "Mona plaza".
 
Učesnici licitacije treba da uplate jemstvo od 2,3 miliona dinara.
U ovoj kući se nekada nalazila čuvena kafana "Tri krune". Već godinama unazad je u lošem stanju i u njoj je smeštena kineska prodavnica.
 
Kuću je 1902. godine podigao čuveni veleposednik Lazar Dunđerski, prema projektu Imrea Kvarcvegera. 
 
Uz kuću Mileve Marić Ajnštajn u Kisačkoj, predviđeno je i da ovaj objekat ostane sačuvan kao nepokretno kulturno dobro.
  • Saša

    15.09.2023 10:43
    Bosanci…
    Bosanciiii…..
    Znate vi dobro šta je….
  • Jole

    15.09.2023 08:39
    @Mirko
    Vidi da ti kazem nesto. Sto se tice vas iz bosne. Da ste gradjevinci jeste skidam vam kapu. Ali da vi odlucujete sta cete da rusite i gradite u nasoj kuci vidi nece da moze. Mozete da lepo zivite sa nama da zajedno gradimo pravimo i unapredjujemo zivot u nasem gradu. Ali pri tome da se ponasate kao da je i to vasa kuca. A ne da se ponasate kao da ste okupatori da vi donosite odluke a da se niko drugi ne sme pitati. Na kraju krajeva bi ste dosli ovde sa razlogom da bi ziveli. A nismo mi vama dosli u bosnu. Nama to ne treba. Prema tome ponasaj se kulturno i voli to gde zivis i bices prihvacen bez problema. Budes li bezobrazan , drzak i bahat nailazices na animozitet kao prirodan odgovor na svoje bahato ponasanje.
  • Mirko

    14.09.2023 22:41
    Bilo je vreme...
    Da vam ne bi nas iz Bosne,N.Sad bi ostao varosica...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti