Rokovi za prijavu za subvencije Novog Sada za preduzetnike ističu u drugoj polovini septembra

Grad Novi Sad poziva sve zainteresovane građane da se prijave na aktuelne konkurse Gradske uprave za privredu.
Rokovi za prijavu za subvencije Novog Sada za preduzetnike ističu u drugoj polovini septembra
Foto: 021.rs

U oblasti zapošljavanja u toku je javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje na teritoriji Novog Sada koji traje do 27. septembra.

Dodeljuju se subvencije od 300.000 do 500.0000 dinara, u jednokratnom iznosu po prijavi, kao podrška nezaposlenima koja su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje za otpočinjanje sopstvenog biznisa.
U oblasti privrede u toku je javni poziv za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za podršku razvoja ženskog preduzetništva na teritoriji Novog Sada koji traje do do 22. septembra. 
 
Maksimalni iznos po prijavi je 400.000 dinara i ova podsticajna sredstva su opredenjena za razvoj ženskog preduzetništva kroz finansiranje kupovine osnovnih sredstava (mašine i oprema) kao i za uređenje poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda poslovanja i obeležavanja proizvoda "SE" znakom.
 
U oblasti poljoprivrede u toku je poziv za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji Novog Sada koji traje do 19. septembra. 
 
Ponovljen javni poziv sa maksimalnim iznosom po prijavi 1.400.000 dinara bez PDV-a namenjen je za podršku investicijama za razvoj i unapređenje u sektoru proizvodnje povrća, voća, grožđa i cveća kroz finansiranje kupovine opreme i mašina. 
 
U toku je i poziv za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme za preradu voća i povrća i izgradnje vizuelnog identiteta prerađivača na teritoriji Novog Sada koji traje do 21. septembra. 
 
Maksimalni iznos po prijavi 1.400.000 dinara bez PDV-a, odnosno 1.000.000 dinara za opremu i 400.000 dinara za izgradnju vizuelnog identiteta proizvođača, podrška prerađivačima voća i povrća kroz finansiranje kupovine opreme i uređaja.
Detaljne informacije o konkursima, uslovima i potrebnoj dokumentaciji mogu se pronaći na sajtu Grada Novog Sada OVDE i Gradske uprave za privredu OVDE.
 
Za sva dodatna pitanja i informacije, zainteresovani mogu da se obrate Gradskoj upravi za privredu.
  • Srdjan

    13.09.2023 07:40
    Smešni ste sa komentarima,u pitanju je subvencija.Pa šta vi mislite, da svako ko poželi nešto da radi dobije sve na gotovo, treba mi 15, 20, 50 hiljada eura.Nekom bi i to bilo malo. Pa nije država zlatna ribica.
  • Up

    12.09.2023 17:54
    Up
    A šta je danas 400 hiljada dinara…ništa! Dabi započeo samostalni privatni posao ispod 15 hiljada eura minimum nemoj ni da pomisljas jer da bi bio konkurentan sem proizvoda gleda se sve lokal enterijer…o ugostiteljstvu nemoj ni pomišljati!
  • Стоимир

    12.09.2023 16:50
    Све ово за поштене грађане су навлакуше како им држава финансира самозапошљавање а онда од те финансије удара порез,да заиста желе да смање број незапослених били би ослобођени прве три године пореза,дажбина,књиговођа а да би неки приватник видео месечно стање мора да плати минимум 30 евра како би имао увид што годишње само увид изађе 360 евра + комуналије рецимо 600 динара око 100 евра па испаде 460-500 евра бачених пара,али за партијске кумове се исплати и они ућаре рецимо отвори фирму за рециклажу секундарних сировина,пет амбалаже е ту још + добија финансије државе а делатност обавља на градској депонији ,без инспекције и контроле протока новца у дилу са рецико неким званичником депоније па га онда званичник прими у радни однос на неодређено и овај лепо ради и службено и приватно

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti