Zabranjene posete pacijentima u Kliničkom centru Vojvodine zbog kovida

U Kliničkom centru Vojvodine od danas su zabranjene posete pacijentima, potvrđeno je za 021.rs u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Zabranjene posete pacijentima u Kliničkom centru Vojvodine zbog kovida
Foto: 021.rs
U službi za informisanje navode da građani treba da se pridržavaju preporuka Radne grupe Ministarstva zdravlja za postupanje u uslovima pandemije kovida koja je doneta pre dva dana.
Takođe, građani mogu informacije o pacijentima u KCV-u dobiti telefonom, a ceo spisak brojeva može se videti na sajtu ove ustanove. 
Podsetimo, radna grupa je odlučila da zaposleni i pacijenti moraju da nose zaštitne maske u bolnicama i drugim zdrastvenim ustanovama. 
 
Takođe, obavezno je testiranje na kovid svih zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, ukoliko imaju simptome akutne respiratorne infekcije, i njihova obavezna kontrola i testiranje nakon preležane infekcije.
 
U KCV-u, kao i drugim bolničkim ustanovama, obavezno je testiranje pacijenata pred hospitalizaciju, neophodno je testiranje za prijem na hematološka i onkološka odeljenja, kao i odeljenja gerijatrije i odeljenja gde se leče pacijenti sa primarnim i teškim imunodeficijencijama.
 
Radna grupa je preporučila i zabranu posetu bolnicama.
  • Snežana

    22.09.2023 08:41
    max
    Korona nije više globalna zdravstvena kriza, ali to ne znači da je gotova pandemija, pandemija je gotova kada 25 dana nema slučajeve na svetskom nivou.

  • Snežana

    21.09.2023 16:44
    Ništa novo se ne dešava,opet ću ponoviti korona negde živi i kao takav virus imaćemo endemski covid kao što je imamo više meseci imaćemo period sa 300 pozitivnih i period sa 5000 pozitivnih.

    Korona je postala kao grip endemska bolest.


    Najvažnije je klinička slika pacijenata a ne pcr test i antigenski test.


  • Svetlana NS

    21.09.2023 11:03
    Ponovo radi plandemija
    Ovi ne mogu da dočekaju hladnije vreme, da počnu prehlade, pa već sad dok je 30 stepeni proglašavaju plandemiju i guraju neke "preporuke" koje će ubrzo postati obaveze. Ovčice ajde polako u red...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti