Boris Dumnić izabran za v. d. dekana Fakulteta tehničkih nauka

Boris Dumnić izabran je za vršioca dužnosti dekana Fakulteta tehničkih nauka, odlučeno je na sednici Saveta fakulteta.

Do izbora Dumnića za v. d. dekana došlo je nakon što je dosadašnji dekan Srđan Kolaković podneo ostavku na tu funkciju iz ličnih razloga.

Dumnić za 021.rs kaže da je sve proteklo u korektnoj atmosferi i da je sada obezbeđen kontinuitet u funkcionisanju jednog od najvećih fakulteta u državi.
 
"Kada je reč o narednim koracima, što se tiče rukovodstva, mi svakako ulazimo u redovan izborni ciklus. Na proleće nas očekuju redovni izbori, jer su mandati dekana i prodekana ograničeni do kraja septembra 2024. godine", navodi Dumnić.
Dodaje da redovna nastava na fakultetu počinje u ponedeljak.
 
"Jako je važno to što nam nastavni proces počinje u ponedeljak i ovom prilikom bih pozvao sve studente i nastavnike da aktivno krenemo u izvođenje nastave, jer to je ono što predstavlja suštinu i jednu od osnovnih delatnosti svakog fakulteta. Prethodnih godina imali smo kovid, suočili smo se sa različitim izazovima koji su iza nas, te iz tog razloga je potrebno da izvođenje nastave bude što redovnije. U subotu će biti organizovan prijem brucoša, koji će početi u 18 časova, i to će biti lepa prilika da pozdravimo sve one koji su upisali prvu godinu na našem fakultetu, ali ujedno i da se oni upoznaju sa nastavnicima, te rukovodiocima departmana", kaže Dumnić.
 
Boris Dumnić je 2003. godine diplomirao na Fakultetu tehničkih nauka, na Odseku za elektroniku i računarstvo. 
 
Ubrzo je i zaposlen na FTN-u kao asistent pripravnik na Katedri za energetsku elektroniku i pretvarače. 
 
Akademsku karijeru je gradio na FTN-u, gde je nakon diplomiranja upisao postdiplomske studije. 
Magistarski rad odbranio je 2007. godine, a doktorat 2014. 
 
Od 2018. godine, Dumnić je šef katedre za energetsku elektroniku i pretvarače, dok je 2020. izabran za prodekana za finansije i razvoj.
  • Petar

    01.10.2023 12:00
    Ne moze gore od proslog valjda
    Kolko god su svi mislili da je Doroslovacki los i da se ne znam ni ja sta muljalo, bar su apsolventi imali svoje apsolventske rokove, sto je normalno na svim fakultetima. Onda je doso dr Kolakovic i tokom njegovom rezima je sve otislo u .... Prosto je neverovatno da studenti koji imaju nekoliko ispita do kraja i ocekuju novembarski i decembarski rok za diplomiranje moraju da cekaju narednu godinu, placaju upis i trose vreme ni na sta jer se dr Kolakovicu i njegovim saradnicima tako hoce. Da ne spomenem da novi studenti (generacije 22/23) mora da placa sada svaki prenesen bod, nebitno jel ima ili nema potpis. Kao da FTN nije dovoljno bogat i da mu treba para. Sad je to tako i gotovo je, ne verujem da ce povratiti nazad te rokove i stara pravila jer je ovo vec druga godina novih fazona i fora. Videcemo da li ce dr Dumnic nesto normalno uraditi ili jos vise iskopati rupu na ovom fakutletu i unistiti ga do kraja. Ako se nastavi taj trend, FTN ce spasti sa ~15000 studenata na ~1500 studenata u narednih 10ak godina.
  • Xx

    28.09.2023 14:13
    Privatni FTN
    @ Saradnik u nastavi
    "Puno poslova i muljanja sa strane", sve lepo rečeno.
  • Okvaldo

    28.09.2023 06:56
    O
    Kakva država takvo obrazovanje. Kakvo obrazovanje takvi i ljudi...kakvi ljudi takva i država.
    Ovo je naš maksimum, sociološki negde između Južne Amerike, Severne Afrike i evrope

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti