FOTO, VIDEO: Patrole srpskih i kineskih policajaca ponovo u Novom Sadu, Beogradu i Smederevu

Počinje sprovođenje drugih po redu zajedničkih policijskih patrola MUP-a Srbije i Ministarstva javne bezbednosti Narodne Republike Kine.
Devet policajaca iz Kine patroliraće sa oko 20 srpskih kolega u Beogradu, Novom Sadu i Smederevu, gradovima koje najčešće posećuju kineski turisti.
"Oni će do 26. oktobra obavljati patrolne delatnosti u užim gradskim jezgrima Beograda, Novog Sada i Smedereva sa ciljem preventivnog delovanja i pre svega pružanja asistencije u komunikaciji našim policijskim službenicima sa kineskim državljanima. Naglašavam da policijski službenici Kine neće biti opremljeni sredstvima prinude, neće primenjivati policijska ovlašćenja niti će postupati u bilo kom svojstvu organa nadležnih za sprovođenje zakona", istakao je državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Željko Brkić. 
 
Podsetio je da saradnja između MUP Srbije i Ministarstva javne bezbednosti Kine u oblasti zajedničkih policijskih patrola zasnovana na memorandumu koji je zaključen 2019. godine. 
 
 
"Te godine je šest policijskih službenika Kine zajedno sa policijskim službenicima MUP Srbije obavljalo patrolne delatnosti na području Beograda, Novog Sada i Smedereva. Tom prilikom ostvarili su više od 60 delatnosti i kontakte sa više od 6.000 građana", rekao je Brkić.
 
 
Inače, policajci iz Kine, osim u Srbiji, učestvuju i u zajedničkim policijskim patrolama s kolegama u Italiji i Hrvatskoj. 
  • Rajko

    28.09.2023 15:07
    Nek im puste da sprovode Kineski zakon prema narko dilerima .
  • Biba

    28.09.2023 14:36
    Okupacija!
    .
  • Za zaboravne

    28.09.2023 14:01
    i druge koji misle da ce se ovajditi od kineza podsetnik o kineskoj tzv humanosti i nultoj toleranciji za vreme covida. To su ti nadaleko čuveni humanisti koji su blindirali ulaze u zgrade, gradske četvti i čitave gradove, ostavljajuci svoje sugradjane da umiru u agoniji bez lekova i sa jedva nešto hrane, skoro gladne, a zaključane kao da nisu ljudi u pitanju vec živ***nje. Ljudski život je za njih bezvredan tj. ima samo upotrebnu vrednost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti