FOTO: Košenje, orezivanje i druga održavanja zelenila u gradu

U toku je okopavanje, plevljenje, orezivanje i košenje u susret predstojećoj sezoni sadnje, navode u Gradskom zelenilu.

Osim sanacije zelenila, počeli su redovni jesenji radovi na uređenju i održavanju javnih zelenih površina.

"Ovih dana radnici Zelenila malčiraju šiblje i sadnice na Pozorišnom trgu, Trgu slobode, Trgu republike i u Ulici kralja Aleksandra. Orezivali su topijare, uklanjali zalomljene grane, odnosili panjeve sa Keja i iz stambenog bloka kod VTK kula na keju", kažu u preduzeću i dodaju da se radi punim kapacitetima.

U toku je priprema dvogodišnjeg cveća za jesenju sadnju. 
 
"Tokom jeseni će biti posađeno 68.386 sadnica vrste Bellis (bela rada), Myosotis (spomenak) i Viola (dan i noć) različitih veličina i boja. U isto vreme biće biće posađeno 46 000 lukovica lala i narcisa. Dvogodišnje cveće cvetaće sve do proleća, kada će i lale svih boja svojom lepotom obogatiti gradske cvetne površine, žardinjere, parkove i trgove", navode u Zelenilu.
 
  • Neb

    30.09.2023 09:05
    Znaci vratili se sa godišnjih odmora konačno….. sada mogu da sklanjaju oborena stabla i granje….. dva meseca posle oluje
  • Iguman

    29.09.2023 15:41
    A, ulični slivnici puni ko brod. Njih se svi gade, a i ne vidi se da su očišćeni. Cvece je vidljivo, naročito pred prvi sneg.
    Nadam se da nećete još dugo sminkati mrtvaca.
  • Skala

    29.09.2023 14:55
    Gradsko zeleilo,ukinuti!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti