Dve medalje za vredne đake: Novosađanka osvojila zlato na svetskom takmičenju iz engleskog u Rimu

Novosađanka Ivana Rosić, učenica treće godine Karlovačke gimnazije osvojila je zlatnu medalju na svetskom takmičenju iz engleskog jezika u Rimu, u kategoriji Hippo 4.
Srebrnu medalju osvojio je učenik IX gimnazije u Beogradu Ognjen Zindović, u kategoriji Hippo 5.
Njih dvoje su sa još deset najuspešnijih đaka iz Srbije učestvovali u nadmetanju sa 83.295 učesnika iz celog sveta, od kojih je 223 njih bilo u finalu.
Sinoć je u Rimu održano svečano proglašenje rezultata i dobitnika medalja, a kao nagradu, ovo dvoje učenika iz Srbije, između ostalog, biće nagrađeni boravkom u školi u Americi.
 
Sa Ivanom je na takmičenje išla profesorica engleskog jezika Brankica Ivkov, a sa Ognjenom profesorica Ana Dimitrijević.
 
 
Uspeh novosadske učenice je i u tome što zbog dovoljnog broja bodova nije išla na polufinale u Veneciju, već je prošla direktno u finale koje se održalo od 27. do 30. septembra u Rimu.
 
Nakon sjajnih rezultata, učenici su se danas vratili u Srbiju.
  • B

    01.10.2023 19:17
    bravo
    I za mladu damu, i za profesoricu i za Karlovacku sto drzi kakav takav standard u ova naopaka vremena.
  • Грађанин

    30.09.2023 21:12
    Ви сте будућност Србије а не снстока.

    Извињавам се што каљам овако лепу вест овим грозотама.
    Свака част и сваки успех у даљем животу и каријери!
  • Viza za budućnost

    30.09.2023 19:31
    Deco, učite engleski jezik i programiranje, to vam je viza da pobegnete iz ove propale države sa lopužama razne sorte koji se evo već više od 30 godina smenjuju na vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti