Novosađani, novi radovi na putevima: Počinje sanacija Rumenačkog puta

Rehabilitacija Rumenačkog puta počinje danas, 2. oktobra i odvijaće se fazno.
Novosađani, novi radovi na putevima: Počinje sanacija Rumenačkog puta
Foto: Grad Novi Sad

Radovi će se izvoditi od kružnog toka na Bulevaru Evrope do početka navoza na nadvožnjak prema naselju Rumenka.

Kako navode iz gradske uprave, radovi će se odvijati fazno kako bi se što manje remetio saobraćaj na ovoj frekventnoj saobraćajnici, a u svakom momentu će biti prohodna po jedna kolovozna traka.

Prva faza radova, koja obuhvata deonicu od ulice Sajlovo 31 do navoza na nadvožnjak, počinje u ponedeljak, 2. oktobra.
 
Radovi će se najpre izvoditi na desnoj strani (gledano iz pravca grada), a za popravku obe kolovozne trake na navedenoj deonici potrebno je oko 20 dana. 
 
Pošto je u pitanju deonica sa po jednom saobraćajnom trakom po smeru, biće privremeno dodata površina pored kolovoza za potrebe uspostavljanja saobraćajne trake za suprotan smer.
 
Po završetku radova na navedenoj deonici Rumenačkog puta, radovi će u narednoj fazi biti izvođeni prema kružnom toku na Bulevaru Evrope, na delu saobraćajnice sa razdelnim ostrvom, odnosno sa po dve saobraćajne trake po smeru. 
Za vreme izvođenja radova na jednoj kolovoznoj traci, dvosmerni saobraćaj odvijaće se na suprotnoj traci.
 
Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom, a apeluje se na učesnike u saobraćaju da budu strpljivi, povećaju opreznost i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.
  • Sanja

    04.10.2023 17:28
    Semafor
    Sve je to lepo,ali niko pametan da se nadje i kaze kada ce se postaviti semafor iz glavnih ulica Sajlova na izlazak na Rumenačku,a ima ih dve.Sramota da stojimo u redu za ukljucenje na glavni put po 20 min.
  • Lazni ekolog

    01.10.2023 08:07
    Konacno i to docekasmo
  • Dejan

    30.09.2023 23:27
    Raskrsnica Donje Sajlovo
    Raskrsnica Donje Sajlovo Rumenački put pre 11 godina je trebala biti urađena, bila u planu i iz meni nepoznatih razloga do dan danas nije urađena

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti