Šta Novosađanima nudi utorak: Jesenji dan pun dešavanja, jutro sveže, ali sunčano

Oktobar je počeo sunčano, a na nama je da ispoštujemo malo svežija jutra i uživamo u ostatku jesenjih dana.
Šta Novosađanima nudi utorak: Jesenji dan pun dešavanja, jutro sveže, ali sunčano
Foto: 021.rs
Dešavanja je sve više, a mi smo na jednom mestu pripremili mnoštvo predloga za slobodno vreme.
Tu su sadržaji i za najmlađe i najstarije, ali vas upozoravamo i na aktuelne radove i havarije.
Krenimo od najbitnije informacije.
 
Vreme
 
Pred nama je sunčan i prijatan dan. To su, doduše, ne može reći za rano jutro jer će biti 11°C, što je za tanku jaknicu ili duks. 
 
U toku dana će otopliti, pa će u najtoplijem delu dana biti 27°C.
 
Hronični bolesnici ne bi trebalo da strepe od tegoba. Meteoropate mogu da očekuju blagu glavobolju, nesanicu ili nervozu, ali - ko to danas ne očekuje?
 
Preporuka je da se obučete slojevito i pazite da se tokom dana ne pregrejete.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Petrovaradina i Beočina u utorak neće imati struje. Pripremili smo sve adrese na jednom mestu, a informacija se nalazi OVDE.
 
Zbog radova je privremeno zabranjen saobraćaj u delu Ulice Dragiše Brašovana, na Limanu 2. Sanira se kanalizaciona mreža, a radoviće će trajati do 18. decembra.
 
U toku je i asfaltiranje Rumenačkog puta. Radovi se izvode od kružnog toka na Bulevaru Evrope do početka navoza na nadvožnjak prema Rumenki, a odvijaće se fazno, pa ovu deonicu treba duže izbegavati.
 
Fazni radovi su i na Keju i trajaće do kraja godine. Saobraćajnih izmena nema, ali treba da budete spremni ukoliko volite da šetate ovim delom grada.
 
Radovi na vrelovodu u Njegoševoj ulici dovešće do izmene režima saobraćaja u obližnjim ulicama u centru grada. Radovi će se izvoditi u Njegoševoj kod broj 28, a izmena bi trebalo da traje dve nedelje. Detaljnije pročitajte OVDE.
 
Gde ići?
 
U toku je izložba o prostorima "Na putevima srpske umetnosti 1923-2023" u Kreativnom distriktu. Tokom trajanja izložbe (do 28. oktobra) osim vođenja kroz postavku održavaće se i niz prezentacija, razgovora, projekcija i drugih programa posvećenih srpskoj umetnosti dvadesetog i početka ovog veka.
 
Počela je Dečija nedelja, što znači i niz dešavanja posvećenih najmlađima. U okviru manifestacije biće više od 60 tematski različitih besplatnih programa za decu različitih uzrasta na više lokacija, a vrlo bogat program za utorak je dostupan OVDE.
 
Besplatni ultrazvučni pregledi dojke za žene od 25 do 45 godina biće u utorak ispred "Promenade". Žene koje budu došle na pregled imaće i edukaciju za samopregled dojki i dobiće zdravstvene savete od lekara - radiologa i medicinske sestre.
 
Izložba "Susret kultura" Nataše Stojanović Beronje biće otvorena u utorak u galeriji "Forma". Otvaranje izložbe je u 19 časova.
 
Stariji Novosađani u utorak mogu da obave pojedine besplatne preglede u prostorijama Mesne zajednice "7. juli". Od 9h do 12h će biti moguće obaviti kontrolu šećera iz kapi krvi, merenje visine krvnog pritiska i pulsa, izračunavanje BMI, a biće i radionica koju će voditi kineziolog Ivana Kaćanski iz specijalističke službe Doma zdravlja "Novi Sad", sa prikazom vežbi za poboljšanje zdravlja starijih građana.
 
Ukoliko ste roditelji ili staratelji, možete sada da se prijavite i na edukativne radionice Doma zdravlja Novi Sad o upotrebi savremene tehnologije kod dece. Radionice će biti na dve lokacije - u prostorijama Škole za trudnice i u Razvojnom savetovalištu.
Do petka možete svoje dete uzrasta do 14 godina besplatno da upišete u Gradsku biblioteku.
 
Upis u novi ciklus škola sporta na Spensu takođe je u toku. Kakve aktivnosti su na raspolaganju saznajte OVDE.
 
Izložba projekta "Pomeraj u kôdu" u toku je u Galeriji SULUV i trajaće do 6. oktobra.
 
Radionica izrade lampi od pruća, deo ciklusa radionica o prirodnim materijalima, biće u utorak od 16 časova u Svilari.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti