"Zelenilo" i dalje uklanja posledice oluja, kosi se i trava i zalivaju ruže i drvoredi

JKP "Gradsko zelenilo" kosi travu, zaliva ruže i drvorede na više 20 lokacija u Novom Sadu.
Kako saopštavaju iz ovog preduzeća, travnjaci se kose u ulicama Jovana Đorđevića, Stevana Branovačkog, Jovana Boškovića, Trgu Ferenca Fehera, Miroslava Antića, Polita Desančića, na površini iza Žeželjevog mosta, Kraljevića Marka, Nadežde Petrović, Milenka Grčića, Janka Čmelika, Cara Lazara, DIF, Stevana Momčilovića, Miloja Čiplića, u stambenom bloku Braće Dronjak-Jovana Dučića-Kneza Miloša-Seljačkih Buna.

U svim gradskim parkovima čiste se šetne staze i zelene površine. 

Kod Varadniskog mosta i kod Sinagoge okopavaju se, pleve i orezuju ruže. Svake noći u trećoj smeni na više lokacija u gradu drveće se zaliva i tretira aminokiselinama.
 
Pored toga, nastavljaju se i radovi na uklanjanju grana zalomljenih u olujama.
 
Danas će biti orezane i odvezene grane u drvoredu kod BIG-a kao i u ulici Đorđa Magaraševića 45 i Futoškoj 62. 
 
U olujama je oboreno ili polomljeno 2.923 stabala, koja su uklonjena, a od 19. jula do 3. oktobra ukupno je izvršeno 4.290 intervencija.

"Očekujemo da ćemo uskoro završiti sve radove na uklanjanju štete od julskih oluja kako bismo mogli da se od početka novembra, kada počinje period sadnje posvetimo, sadnji drveća, i ponovnom ozelenjavanju Novog Sada", kaže Jelena Prica, pomoćnca direktora JKP "Gradsko zelenilo".

  • noname

    05.10.2023 10:35
    polako
    Samo polako radite da se ne umorite, platu svakako dobijate a možda i po koji prekovremeni
  • Miroslav

    04.10.2023 13:34
    Petrovaradin
    U Petrovaradinu drveće i granje nagomilano od oluje i dalje nije odnešeno.
  • Miloš

    04.10.2023 08:22
    Papir svašta trpi ,pa i ovaj članak .......a građani su slepi ?...sve se vidi ,đubre,opušci,trava,prljavština ....Srbija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti