Festivalski jesenji petak pred Novosađanima: Evo šta nas očekuje u novom danu

Ovaj oktobarski petak biće pun zanimljivih (i festivalskih) dešavanja.
Festivalski jesenji petak pred Novosađanima: Evo šta nas očekuje u novom danu
Foto: 021.rs
Dan će biti pretežno sunčan i topao, a jutro i noć će, kao i do sada, biti hladnjikavi.
Svakako moramo da spomenemo i (brojne) radove na ulicama, ali za detaljne informacije iz saobraćaja pratite portal 021.rs.
Vreme
 
Petak će biti pretežno sunčan i sa temperaturama kao i prethodnih dana. Jutarnja temperatura će biti 9 stepeni, dok će maksimalna dnevna biti 23 stepena Celzijusa.
 
Očekivane biometeorološke prilike povolјno će uticati na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje astmatičarima u toku prepodneva. Svima se preporučuje umerena fizička aktivnost i boravak u prirodi.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Sremske Kamenice i Rakovca neće imati struje. Od 8.15 do 10 časova će bez struje biti Đorđa Tabakovića 18-30, 25-29, D. Stojanova 13-27, Avijatičarska 2-20, 30-36, 1-11, Mihala Babinke 2-28, 1-19, Rumenački put 45, 47, 49, 51. Za ostale ulice i mesta pogledajte OVDE.
 
Podsetimo i da je počela poslednja faza radova na rehabilitiaciji Bulevara kneza Miloša, zbog čega je promenjen režim saobraćaja. Opširnije pročitajte OVDE, a kako se autobusi JGSP kreću pogledajte OVDE.
 
Svakako, u toku dana preporučujemo da pratite portal 021.rs, gde tokom dana objavljujemo kakvo je stanje u saobraćaju i koje ulice treba da izbegavate.
 
Gde ići?
 
Četvrta jesenja Novosadska cvetna pijaca održaće se od 8 do 19 časova na platou ispred Spensa.
 
Tradicionalni Novosadski noćni bazar, 51. po redu, održaće se od 18 časova na Ribljoj pijaci.
 
Prvi dan Novosadskog Oktoberfesta održaće se u Promenadi, a svečano otvaranje je u 19 časova. Za posetioce biće organizovani svirke Blaže i kljunova, ABBA Ring Tribute Band i Atheist Rap-a, kao i takmičenje u držanju krigle.
 
Festival kamerne muzike "Blisko" održaće se u Gradskoj koncertnoj dvorani od 20 časova.
 
Žurka "Afterlife" održaće se od 21 čas u Gerila Baru.
 
Svirke bendova Neprijatelj Prelazi Zeku i Rašpa počeće u 21 čas u Omladinskom centru CK13.
 
Predstava "Vladimir i kosara" igraće se od 19 časova na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta.
 
Rođendanska svirka benda War Engine "Zlo Fest" počeće u 19 časova u SKCNS Fabrika.
"Književni kviz", u okviru Dečije nedelje, održaće se od 17 časova u prostoru Digitalnog omladinskog centra Gradske biblioteke u Novom Sadu (Vojvode Putnika 1).
 
Premijera predstave "Palo inje, pao sneg" igraće se na Velikoj sceni Pozorišta mladih od 19.30 časova.
 
Festival dečije knjige i pisane reči "Pokaži brigu - doniraj knjigu" održaće se od 17.30 časova na platou ispred Doma kulture u Beočinu. Ujedno, ovo je i akcija prikupljanja knjiga za školsku biblioteku OŠ "Jovan Grčić Milenko" u Beočinu, a deo će biti doniran i gradskoj biblioteci u ovom mestu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti