Nakon razarajućih oluja: Početkom novembra jesenja sadnja u Novom Sadu

Početkom novembra, nakon što se sanira kompletna šteta od oluja, počinje jesenja sadnja u Novom Sadu, najavljuje Gradsko zelenilo.

U toku je košenje trave na više lokacija, čišćenje staza u parkovima, a u trećoj smeni se zaliva drveće i tretira aminokiselinama, navode u preduzeću.

"Mašinsko košenje, sakupljanje i odnošenje trave obavlja se na silasku s Varadinskog mosta, Balzakovoj, Narodnog fronta i dr Sime Miloševića, Trgu Neznanog junaka, u kvartovima oko Skupštine Vojvodine, Bulevaru Mihajla Pupina, ulici Žarka Zrenjanina, zatim kod Katedrale, na Pozorišnom trgu i Trgu mladenaca, kao i Uspenskoj, Šafarikovoj i na Trifkovićevom trgu, bulevarima Slobodana Jovanovića i Jovana Dučića, kao i u ulicama Braće Dronjak i Kaće Dejanović", navode u Zelenilu.

U Žarka Zrenjanina i Vojvode Mišića uklanjaju se zalomljene grane, a na površini ispod Varadinskog mosta, radnici okopavaju i pleve ruže. 
 
"U svim parkovima se čiste staze, sakuplja papir, a kod jezera u Dunavskom parku radnici vade jednogodišnje rasade i kompletno pripremaju cvetne gredice za sadnju. U Futoškoj ulici orezani su izdanci, a u Fruškogorskoj, Dragiše Brašovana i Miše Dimitrijevića orezane su grane koje zaklanjaju saobraćajne znakove. Pored toga, nastavljaju se i radovi na uklanjanju grana zalomljenih u olujama", navodi se u saopštenju.
 
U preduzeću navode da su, otkako su bile julske oluje, imali 4.363 intervencija, uz 5.634 prijava građana, a oluje su u dva navrata oborile čak 2.930 stabala.
  • zeleno

    06.10.2023 13:54
    Prvo nek pokupe suve grane posle oluje, odseku polomljene grane koje vise nad stabilma i potpuno je nebezbedno hodati ispod drveća, truli lišće od grana koje leže na zemlji, , uništava se trava i nije bezbedno za hodanje. Posle nek povade suva stabla od prošle sadnje koje su nam ostavili, nije se dosta stabala primilo i tako stoje suva bez lišća već dve godine.
  • NS

    06.10.2023 12:49
    Detelinara
    Da li ste normalni. Niste sklonili grane ne pokošeno a vi bi da sadite. Kad se deca budu povređivala u snegu od grana platićete svima a vi sadite.
  • Građanin Y

    06.10.2023 09:10
    Nismo slepi
    ovi su ubeđeni da niti vidimo niti čujemo. Pun grad polomljenog drveća i granja. Još uvek oštećenih ograda i znakova na sve strane a oni se hvale kako je posao završen. Sramota me gde zivim. Što bi rekao jedan transparent sa protesta 90-ih " Želim da se preselim u zemlju iz Dnevnika 2" samo sada je to Pink, B92, RTS......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti