Protest opozicije danas u Novom Sadu - traže se izbori

Protest "Srbija protiv nasilja" održava se danas u 18 časova na Pozorišnom trgu.
Protest opozicije danas u Novom Sadu - traže se izbori
Foto: 021.rs
Organizatori su opozicione stranke koje su potpisnice "Dogovora za pobedu", a koji je potekao iz protesta koji su se od majskih tragedija održavali širom Srbije.

Opozicija je od polovine septembra prekinula proteste po Srbiji i počela sa okupljanjima svake nedelje u drugom gradu. Posle Niša na red je došao Novi Sad, dok se protesti u Beogradu i dalje održavaju svake subote od 18 časova. 

U Novom Sadu će govoriti političari i to iz sedam stranaka, odnosno skoro svih opozicionih partija, pokreta i grupa građana koje učestvuju u organizaciji. 

Najavljeno je da će se obratiti potpredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković, poslanica iz Pokreta slobodnih građana Ana Oreg, poslanica iz Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević, poslanik i lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić, poslanik i lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, poslanik iz Demokratske stranke Nebojša Novaković i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Vladimir Vrsajkov.
 
Okupljanje opozicije trebalo bi da bude gotovo posle govora, ali postoji mogućnost da, ukoliko bude veći odzov građana, krene i manja protestna šetnja do Banovine i Skupštine grada Novog Sada.
 
"Dogovor za pobedu" su potpisali predstavnici poslaničkih grupa: "Pravac Evropa", koju čine Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, sindikat "Sloga" i Pokret za preokret, Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Ekološki ustanak i Novo lice Srbije, Moramo - Zajedno, kao i Zeleno - levi front.
 
Ovim dokumentom se u osnovi traži održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora i definiše saradnja opozicije, kako u kontroli izbora, tako i u nenapadanju i drugim pitanjima.
Podsetimo da su organizatori protesta u Novom Sadu do sada bili Pokret Srce, stranka "Zajedno", Građanski pokret "Bravo", Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Narodni pokret Srbije, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Omladinsko studentska akcija - OSA, Nova - da se struka pita, Most solidarnosti i Zeleno-levi front.
  • zato

    06.10.2023 15:30
    @Vladika
    "Zašto ne na Trgu slobode?"

    Zato što će ih biti premalo i da popune busku stanicu i prošetaju do korpe za otpatke.
  • @shvatite

    06.10.2023 14:06
    Ne verujemo ti. Ti si za SNS. Glasaćemo za opoziciju. A tebi to ne bi trebalo da smeta, tebi je svejedno, zar ne?
  • Opozicionista

    06.10.2023 14:02
    Botovi otkrili rupu na saksiji, da opozicija hoće da dođe na vlast.
    Baš čudno, svuda u svetu se opozicija bori za bolju opremu za državnu reprezentaciju u kuglanju, samo u Srbiji hoće na vlast...
    Znači, vi ste stvarno izgubili svaki kompas, i više ni sami nemate pojma šta pišete...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti