Sunčana sreda vas poziva u grad: Dešavanja i bitne informacije u Novom Sadu

Lepo vreme je još uvek pred nama, što mnogi koriste da uživaju.
Sunčana sreda vas poziva u grad: Dešavanja i bitne informacije u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Novosađani i predstojeće sunčane srede mogu da posete zanimljiva dešavanja i da ne strepe od kiše.
Tu je poneka prepreka na putu, ali uz naš vodič se i ona lako zaobiđe.
Vreme
 
Sreda nam donosi sunčano vreme. Ujutro će temperatura biti oko 10°C, dok će u najtoplijem delu dana biti 24°C.
 
Neće biti kiše. Čini se da su ovi meteorološki uslovi povoljni, pa hronični bolesnici i meteoropate neće imati tegobe. Jedino na oprezu treba da budu reumatičari i srčani bolesnici.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada i Čerevića u sredu će biti bez struje. Spisak svih planiranih isključenja pronaći ćete OVDE, a u toku dana ćete o svim vanrednim servisnim informacijama moći da se informišete na našem portalu 021.rs.
 
Zbog radova na izgradnji vodovodnog i kanalizacionog priključka u Kotorskoj ulici biće obustavljen saobraćaj, a biće izmenjena i trasa kretanja autobusa GSP. Opširnije pročitajte OVDE.
 
Počeli su radovi na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Filipa Višnjića 25-27, zbog čega je izmenjen režim saobraćaja. Za vreme trajanja radova, a za potrebe gradilišnih vozila, po potrebi će se zauzimati jedna saobraćajna traka u Filipa Višnjića ispred brojeva 25 i 27. Saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila. 
 
Planirano je da radovi budu završeni do 29. oktobra.
 
Podsećamo da su trenutno aktuelni radovi na rehabilitaciji Bulevara kneza Miloša, radovi na Rumenačkom putu u delu od ulice Sajlovo 31 do nadvožnjaka, na uglu Veselina Masleše i Hadži Ruvimove, na rekonstrukciji vrelovoda na uglu Janka Čmelika i Nikole Mirkova, u delu Veterničke ulice na Adicama. Takođe, gradi se i vrelovod i priključci za objekat na produžetku Bulevara Jovana Dučića - "Knežev park", kao i rekonstrukcija puta kod mosta preko Rokovog potoka u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu.
 
Zbog radova je privremeno zabranjen saobraćaj u delu Ulice Dragiše Brašovana, na Limanu 2. Sanira se kanalizaciona mreža, a radovi će trajati do 18. decembra.
 
U toku je i asfaltiranje Rumenačkog puta. Radovi se izvode od kružnog toka na Bulevaru Evrope do početka navoza na nadvožnjak prema Rumenki, a odvijaće se fazno, pa ovu deonicu treba duže izbegavati.
 
Fazni radovi su i na Keju i trajaće do kraja godine. Saobraćajnih izmena nema, ali treba da budete spremni ukoliko volite da šetate ovim delom grada.
 
Gde ići?
 
Počeo je Festival mentalnog zdravlja, sa mnoštvom aktivnosti na više lokacija. U sredu vas očekuju tribine i radionice, a detaljan program dostupan je OVDE.
 
Izložba Jelene Kovačević Vorgučin pod nazivom "Hlorofil i svetlost: zaustaviti nestalno" u toku je u Galeriji SULUV. Može da se pogleda do 20. oktobra.
 
Prva epizoda uživo podkasta "Tampon zona" autorke Ive Parađanin održaće se u sredu u Prostoru i to na Svetski dan devojčica. Dolaze Ognjenka Lakićević i Đurđa Timotijević, a počinje u 18 časova.
U sredu u 18 časova počinje Međunarodni filmski festival "UhvaTI film". Ulaz je besplatan, lokacija je Kulturni centar Novog Sada, a program je OVDE.
 
Pozorišna predstava "Čekajući njega" (po motivima "Čekajući Godoa" Samjuela Beketa) igra se sutra u 20 časova u Fabrici.
 
Ljubitelji pab kviza u sredu mogu da oprobaju svoje znanje iz jedne specifične oblasti - turbo folka. Kviz će biti u 19.30 časova u Kaffa baru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti