Preventivni ginekološki pregledi organizovani za žene sa invaliditetom

Preventivni ginekološki pregledi organizovani su za žena sa invaliditetom u Domu zdravlja na Limanu.
Preventivni ginekološki pregledi organizovani za žene sa invaliditetom
Foto: 021.rs
U saradnji sa organizacijama koje pružaju podršku ženama sa različitim vidovima invaliditeta, zainteresovane žene su se javile na preventivni ginekološki preglede koji su obavljeni u objektu na Limanu.
Planirano je da se pregleda 100 žena sa različitim vidovima invaliditeta i različitih starosnih grupacija.
 
Ženama koje su pregledane, urađen je kompletan ginekološki pregled sa uzorkovanjem za analizu na bakterije i gljivice, skrining bris na karcinom grlića materice, kolposkopski pregled kao i palpatorni pregled dojki. Pružene su informacije o planiranju porodice, zaštiti od neželjene trudnoće i o procedurama za uključivanje u programe asistiranih procesa oplodnje.
Naredno predavanje na kojem će se govoriti o značaju očuvanja reproduktivnog zdravlja održaće se 23. oktobra u 18 časova u Savezu gluvih i nagluvih Vojvodine u Ulici Svetozara Miletića  18.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti