Petak 13. pred Novosađanima: Sve što treba da znate o dešavanjima u gradu

Napokon smo dočekali petak, a na radost svih koji vole vikend da provedu napolju, ovaj dan u Novom Sadu biće sunčan i topao.
Petak 13. pred Novosađanima: Sve što treba da znate o dešavanjima u gradu
Foto: 021.rs

Ovaj dan u našem gradu obeležiće i brojni događaji, ali i poneke komplikacije u vidu nestanka struje i promena režima saobraćaja.

U svakom slučaju, petak pred nama ne deluje baksuznije od bilo kog petka, iako je 13. dan u mesecu. 

Mi smo tu da vam, kao i obično, olakšamo pripreme za dan pred nama.
 
Vreme
 
Petak pred Novosađanima biće pretežno sunčan i topao, a ovo vreme zadržaće se sve do kraja nedelje.
 
U petak nas očekuje i prolazno naoblačenje, dok će se temperatura kretati od 12 do 27 stepeni.
 
Nastavak povoljnih biometeoroloških prilika za većinu hroničnih bolesnika i osetljivih osoba. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima, kao i asmatičarima tokom jutarnjih sati. 
 
Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu promenljivog raspoloženja i glavobojle. 
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Rakovca, Beočina i Sremskih Karlovaca neće imati struje.
 
U Novom Sadu bez struje ostaje Temerinski put 9, od 8.30 do 10 časova.
 
Od 11 do 12.30 časova isključenje električne energije najavljeno je za: Povrtarska 2-30, 1-41, Temerinski put 19, Primorska 6, Čenejska 46, 48, BB, Otokara Keršovanija 14A, 14B, 14C, Vuka Mandušića 2, 1-5.
 
Naselje Dumbovo u Rakovcu, kao i Beočinski put od broja 115 do broja 127, ostaju bez struje od 8.30 do 13 časova.
 
U Beočinu su isključenja najavljena za Novosadski put 26-80, Miroslava Antića 6-62, Krajiška 1-11, Heroja Pinkija 10-50, 7-41, i to od 8.30 do 13 časova.
 
Bez struje u Sremskim Karlovcima od 9 do 10h ostaju: Vinogradarska 1-21, 6-24, Jovana Živanova 1-1A, 2-10.
 
Podsećamo vas da su i dalje u toku radovi na izgradnji vrelovodnog priključka u Ulici Filipa Višnjića, poslednja faza radova na rehabilitiaciji Bulevara kneza Miloša, radovi na Rumenačkom putu, radovi na uglu ulica Veselina Masleše i Hadži Ruvimove, na uglu Janka Čmelika i Nikole Mirkova, u delu Veterničke ulice na Adicama, kao i u produžetku Bulevara Jovana Dučića.
 
Gde ići?
 
U sklopu okruglog stola: "Omladina i popkulturni uticaji" održaće se tribina pod nazivom "Heroji i antiheroji u popularnoj kulturi" na kojoj će govoriti dr Aleksandar Gajić autor istoimene knjige i prof. dr Srđan Šljukić redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, dok će razgovor moderirati sociolog Nikola Pavlović. Razgovor počinje u 18 časova u Digitalnom omladinskom centru.
 
Putopisno predavanje "Putovanje kao transformacija" sa Valentinom De Vaskom održava se u Gradskoj biblioteci sa početkom u 18.30h.
 
Ovogodišnji Bunker fest održava se 13. i 14. oktobra u SKCNS Fabrici. U petak u 19 časova vas očekuje promocija  knjiga Mladena Bate Racića – o knjigama govore Bogica Mijatović i autor. Od 20 časova razgovaraće se o liku i delu Deže Molnara i biće prikazana premijerna projekcija koncerta sa promocije albuma "Weird garden" Deže Molnara iz Studija M 2013. godine.
 
U okviru fleš prezentacije "Knjiga koja me razume - empatija i književnost" u knjižari Zenit će govornici podeliti svoja iskustva sa autorima i delima koje su doživeli kao emotivnu podršku u kriznim periodima, u kojima su pronašli likove sa kojima su saosećali ili o drugim pitanjima mentalnog zdravlja obrađenima kroz (sopstvenu ili pročitanu) književnost. Događaj počinje u 19h.
 
Izložba i performans Jelene Gorički i Hora "Family" zakazani su za 19 sati u Galeriji Kulturnog centra Vojvodine "Miloš Crnjanski". 
 
U 19 časova se otvara izložba "Paja Jovanović i Gustav Klimt. Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja" u Galeriji Matice srpske.
Promocija romana "Moja ljubav Nikola Tesla" Ane Atanasković zakazana je za 19 časova u prostorijama Gradske biblioteke.
 
Otvaranje izložbe Maje Erdeljanin "Dragi dnevniče" zakazano je za 19 časova, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.
 
U Pozorištu mladih igra se predstava "Tri sorele" autora Stevana Koprivice. Početak je u 19.30h.
 
Virovitičko-zagrebački bend Lunapark svira u Kulturnom centru LAB od 21h.
 
Tri benda: Ubili su batlera, Kratom i Polywhy sviraju u Crnoj kući od 21h.
 
Žurka "Jugoslovenka" na Spensu počinje u 21h.
 
ABBA real tribute band izvodi svetski poznate hitove najpopularnijeg pop sastava svih vremena u Gerili od 21.30h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti