U nedelju preventivni pregledi na Limanu: Dom zdravlja poziva građane, zdravstvena knjižica ne treba

Žene starije od 40 godina i muškarci stariji od 49 godina u nedelju, 15. oktobra mogu da obave besplatne preventivne preglede.
U nedelju preventivni pregledi na Limanu: Dom zdravlja poziva građane, zdravstvena knjižica ne treba
Foto: 021.rs
Reč je o akciji Doma zdravlja "Novi Sad" posvećenoj prevenciji i ranoj dijagnostici, a koja će biti u objektu na Limanu IV.
Žene starije od 40 godina mogu uraditi ultrazvučni pregled dojke, dok muškarci stariji od 49 godina mogu da urade uzorkovanje za PSA test kojim se može dijagnostikovati rani stadijum karcinoma prostate.
Oni kod kojih postoji sumnja na bolest biće upućeni na dodatnu dijagnostiku.
 
"Za ove preglede nije potrebna zdravstvena knjižica i očekuje se dolazak velikog broja građana, tako da ćemo zainteresovanim podeliti redne brojeve za pregled, kako ne bi dugo čekali", navode u domu zdravlja i dodaju da je nošenje zaštitne maske obavezno.
  • ns

    15.10.2023 12:27
    Jako lepo.
    Samo kako dobiti termin za očnog lekara ?
  • Ana

    14.10.2023 21:38
    Za žene starije od 40 godina bi trebalo već raditi mamografiju, a ne UZ. No svakako odlična akcija, kao i za PSA za muškarce. Ranije su bile akcije i za UZ abdomena, nadam se da će to ponovo postati praksa.
  • Nana

    13.10.2023 09:47
    A broj dobiti nemoguća misija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti