FOTO, VIDEO: Kineski policajci patroliraju u centru Novog Sada

Policajci iz Kine čija saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova iz Srbije je ranije najavljena, počeli su da patroliraju ulicama Novog Sada.
FOTO, VIDEO: Kineski policajci patroliraju u centru Novog Sada
Foto: 021.rs

Kako je ranije najavio MUP Srbije, devet policajca Ministarstva javne bezbednosti Narodne Republike Kine patroliraće sa 20 kolega iz Srbije u Beogradu, Novom Sadu i Smederevu, gradovima koje najčešće posećuju kineski turisti.

Oni će obavljati patrolne delatnosti u užem gradskom jezgru, a asistiraće i ovdašnjim policijskim službenicima sa kineskim državljanima. 

Iz MUP-a su naveli da kineski policijski službenici neće primenjivati policijska ovlašćenja, niti će postupati u bilo kom svojstvu organa nadležnih za sprovođenje zakona.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio 021 (@radio_021)

 
Saradnja između MUP-a i Ministarstva javne bezbednosti Kine u oblasti zajedničkih policijskih patrola zasnovana je na memorandumu koji je zaključen 2019. godine. 
 
 
Inače, policajci iz Kine, osim u Srbiji, učestvuju i u zajedničkim policijskim patrolama s kolegama u Italiji i Hrvatskoj.

Komentari 55

  • mr.no

    20.10.2023 18:47
    kineski policajci
    oni sigurno nisu korumpirani
  • NS

    18.10.2023 19:14
    Jel zna neko koja je ovo zemlja?Svaki dan se probudim u drugoj
  • opa

    17.10.2023 13:53
    neki
    nece treba da se pozovu,vec su tu--

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti