Brković pozvan na saslušanje zbog performansa: Gradonačelnik i načelnik policije se osećaju ugroženo

Aktivista pokreta "Bravo" Brajan Brković pozvan je na saslušanje pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Novom Sadu zbog performansa.
Brković pozvan na saslušanje zbog performansa: Gradonačelnik i načelnik policije se osećaju ugroženo
Foto: 021.rs
Iz tog pokreta kažu da u tome vide pravno, političko nasilje i progon zbog političkog delovanja.
 
Brković je danas pozvan na saslušanje u svojstvu osumnjičenog za krivično delo ugrožavanje bezbednosti 27. marta ove godine, u sklopu političkog performansa "Tragovima zločina", kada su aktivisti GP "Bravo" i "Šodroš survajver kampa" ispred nekoliko javnih institucija ostavili panjeve i debla stabala posečenih na Šodrošu, polivene crvenom bojom.
Kako napominju, danas su saznali da su ovim performansom, između ostalih, "ugroženi gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i načelnik PU Novi Sad Goran Radonjić.
"Takav performans izazvao je strah i osećaj ugorženosti visokog intenziteta po živote i tela kod gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, načelnika PU Novi Sad Gorana Radonjića, kao i Vladimira Galića, pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine i potpredsednika Pokrajinske vlade - saznali smo danas", ističe pokret.
 
Tim performansom, kako navode, ukazano je na to da su posečena stabla bila staništa i gnezda ptica i poslednja linija odbrane Novog Sada od poplava, a uz panjeve su postavljene i fotografije ličnosti koje smatraju odgovornim za bespravnu seču i devastaciju Šodroša.
 
 
Pre 2020. godine Brković nikada nije prekršajno, ni krivično gonjen, a paralelno sa intenzitetom njegovog aktivizma i političkog angažovanja rasli su pritisci, izlaganje medijskom progonu i tabloidnoj stigmatizaciji, pretnje na društvenim mrežama i konačno, u poslednje dve godine, pokretanje šest krivičnih i devet prekršajnih postupaka, dodaje se u saopštenju u pokretu "Bravo". 
  • Vojvođanka

    24.11.2023 01:04
    Sns Sad
    Bigu hvala, otišla sam iz mog Novog Sada! Dođoši, naprednjaci i ini uništiše grad, u svakom smislu!Dokle god glasate za nazadnjake, tako vam treba! Bravo za aktivistu!
  • Bojan

    18.10.2023 11:28
    @Teodosije II

    To je zato što si razmaženo derište koje zamišlja da ograničenja života na selu koji si izabrao treba da se nadoknade na štetu postojećeg kvaliteta života nas ovde u gradu.
  • Ludovički

    18.10.2023 07:41
    Ima mnogo ugroženih
    Ta dvojica što se osećaju ugroženim sad mogu da osete kako se oseća narod pod upravom novoKradikala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti