Planira se ozelenjavanje i uređenje Savske ulice i Zmajevačkog puta

Gradski urbanisti stavili su na javni uvid izmene plana Savske ulice i Zmajevačkog puta.
Planira se ozelenjavanje i uređenje Savske ulice i Zmajevačkog puta
Foto: 021.rs
Kako se može videti iz predloženog, plan ne donosi posebne novine, nego se više radi o manjim izmenama koje treba da omoguće uređenje zelenih i drugih javnih površina.
Plan pokriva oko 6,75 hektara uz Savsku ulicu i Zmajevački put na Klisi.
U delu plana koji se menja i koji se odnosi na gradnju, predviđa se da se osim stanovanja sa poslovanjem omogući i stanovanje sa sadržajima opštegradskog centra uz spratnost do dva sprata.
 
Konkretno, na ovom prostoru se zadržava postojeća podela stambenih, zelenih i ostalih površina, samo što će sada deo od 2,6 hektara umesto da bude označen kao porodično stanovanje biti ucrtan i kao stanovanje sa sadržajem opštegradskog centra.
 
Ovakve izmene u planovima pojavljuju se i kada se dozvoljava gradnja stambenih kompleksa sa više istih kuća, pa se može pretpostaviti da je to razlog izmena. 
 
 
Ovo su jedine izmene koje se odnose na gradnju, dok ostale izmene urbanističkog plana ovog dela Klise se odnose na ozelenjavanje Zmajevačkog puta i Savske uz podelu prostora, tako da ima mesta za biciklističku stazu, dečija igrališta, teretane na otvorenom, drugi urbani mobilijar, dodatno drveće i drugo.
 
Javni uvid u izmene Plana generalne regulacije prostora za porodično stanovanje uz Temerinski i Sentandrejski put sa okruženjem - lokalitet Savska ulica, traje do 10. novembra.
Zainteresovani nacrt mogu pogledati u Mesnoj zajednici "Klisa", Savska 27 i JP "Urbanizam", Bulevar cara Lazara 3.
 
Plan se može videti i na sajtu Grada, kao i na sajtu Urbanizma.
 
Primedbe i sugestije na plan se šalju Upravi za urbanizam i građevinske poslove, Školska 3, ili na mejl: planiranje@uprava.novisad.rs.
 
Komisija za planove će primedbe razmatrati na javnoj sednici u Plavoj sali Skupštine grada, Žarka Zrenjanina 2, 30. novembra, u 9 časova.
  • Mirka

    19.10.2023 19:06
    Ako ista urade bice dobro..u savskoj su trotoari radjenin70 godina sve je ispucalo .Put je pre nekoliko godina saniran ali sta vredi kada svi kamioni od Rodica idu kroz nasu ulicu.Od buke ne moze da se zivi.Daj boze da se nesto promeni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti