Letnji oktobarski petak pred Novosađanima: Zanimljivih dešavanja na sve strane

Ovaj, možemo slobodno reći, letnji oktobarski petak pred Novosađanima biće prepun zanimljivih dešavanja.
Letnji oktobarski petak pred Novosađanima: Zanimljivih dešavanja na sve strane
Foto: 021.rs
Tokom dana će biti izrazito toplo, pa svoje zimske jakne koje ste možda koristili ovih dana odložite, ali na kratko jer nas već tokom vikenda očekuje zahlađenje.
Kao i uvek, mi smo tu da vas obavestimo o svim najvažnijim informacijama koje nas očekuju u novom danu. Pa, da počnemo sa prognozom...
Vreme
 
Petak će biti veoma topao i vetrovit. Minimalna temperatura biće 17, a maksimalna 30 stepeni. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar.
 
Biometeorološke prilike nepovoljno će uticati na hronične bolesnike, naročito na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom, nervno labilne i reumatičare. Pospanost i razdražljivost su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima. 
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Petrovaradina, Rumenke, Sremske Kamenice, Čerevića, Rakovca i Veternika neće imati struje. Od 8.45 do 10.30 časova će bez struje biti Mišarska 2-22, 26-40, 1-37A, V. Pušibrka 2-16, 1-19, Orahova 2-12, 3-11, R. Smiljanova 2-8, Velebitska 17-19, Zmajevački put 28-58, 27-51, radionica za preradu plastike, kiosk, Telekom, vrtić. Za ostale ulice i mesta pogledajte OVDE.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i zatvorene ulice:
 
Zbog izgradnje vrelovodnog priključka za objekat u Lasla Gala broj 24 saobraćaj će se u ovoj ulici odvijati uz naizmenično propuštanje vozila. Ova izmena važiće do 1. novembra. 
 
Obnova glavnog puta kroz Sremske Karlovce produžena je za još mesec dana, tj. umesto 10. oktobra posao će trajati do 10. novembra. "Putevi Srbije" nisu naveli zašto je rok pomeren.
 
Režim saobraćaja izmenjen je u Gundulićevoj ulici zbog izgradnje vodovodnog i kanalizacionog priključka. Saobraćaj je obustavljen ispred objekta za koji se izvodi priključak i koji se nalazi u Gundulićevoj ulici 4A, 4B i 4V.
 
U toku je izgradnja vrelovodnog priključka u Ulici Filipa Višnjića. Po potrebi se zauzima jedna saobraćajna traka u Filipa Višnjića ispred brojeva 25 i 27. Saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Planirano je da radovi budu završeni do 29. oktobra.
 
U toku su radovi na Rumenačkom putu. Od 2. oktobra, radi se na delu od ulice Sajlovo 31 do navoza na nadvožnjak. Radi se prvo na desnoj strani (gledano iz grada), a za popravku obe trake na toj deonici potrebno je oko 20 dana. Pošto je u pitanju deonica sa po jednom trakom po smeru, privremeno je dodata površina pored kolovoza kao traka za suprotan smer.
 
Radovi na uglu ulica Veselina Masleše i Hadži Ruvimove menjaju režim saobraćaja u ovom delu grada. Povremeno se zatvara deo saobraćajne trake u Ulici Veselina Masleše ispred broja 26, u blizini raskrsnice sa Hadži Ruvimovom ulicom, a saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje vozila sa ograničenjem brzine kretanja vozila na 30km/h. Radovi bi trebalo da budu gotovi do 23. oktobra.
 
Zbog rekonstrukcije vrelovoda sa izgradnjom šahta na uglu ulica Janka Čmelika i Nikole Mirkova, saobraćaj je zabranjen u delu Ulice Janka Čmelika, od pruge do Ulice Nikole Markova. Ovi radovi će trajati do 23. oktobra.
 
Saobraćaj je zabranjen u delu Veterničke ulice na Adicama, od Ulice Marije Bursać do kanala T-803, zbog izgradnje kanalizacije. Ova izmena važiće do 6. novembra.
 
Gradi se vrelovod i priključci za objekat u produžetku Bulevara Jovana Dučića - "Knežev park". Za vreme radova u produžetku Bulevara Jovana Dučića od broja 41 do Ulice Somborska rampa ukida se parking i zabranjuje se biciklistički saobraćaj. Planirani rok za završetak radova je 24. novembar. 
 
Režim saobraćaja u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, u delu kod mosta preko Rokovog potoka kod pijace, izmenjen je do 11. novembra. Saobraćaj se iz smera Novog Sada preusmerava na Ulicu Račkog, zatim kroz ulicu Vuka Isakoviča, Preradovićevu i dalje redovno ka Sremskim Karlovcima. Iz smera Sremskih Karlovaca saobraćaj se preusmerava na Krajišku ulicu, zatim na Bukovački put, u Račkog. Za teretna vozila preko osam tona predviđena je obilaznica preko Iriga, Rume i Inđije. 
 
Izmenjen je režim saobraćaja u delu Čeneja, u Ulici Vuka Karadžića od Partizanske do Ulice Matice srpske (do crpne stanice). Za vreme radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem. Ova faza radova (radovi se izvode u etapama) trajaće do 2. novembra.
Gde ići?
 
Knjiga "Ovo je zemlja za nas" Nine Lalić Jankov biće predstavljena u 19 časova u Arhivu Vojvodine.
 
U okviru programa GoetheFEST-a biće prikazan film "Obični" u Kulturnom centru Novog Sada od 20 časova.
 
Tribina o empatiji u medijskom izveštavanju održaće se u 18 časova u Omladinskom centru Opens u Kineskoj četvrti, kao finale Festivala mentalnog zdravlja.
 
Start up Novosadski noćni bazar, peti po redu, održava se od 18 časova do ponoći na Ribljoj pijaci.
 
Tribina "Kad žene glasno zašume" održaće se od 18 časova u Baru Crni ovan (Ilije Ognjanovića 2).
 
Premijera predstave "Crna kutija" od 19.30 u Radničkom domu "Svetozar Marković".
 
Promocija albuma benda Deep Steady "Storyteller" biće u 20 časova u Kulturnom centru Novog Sada.
 
Žurka "Rok ringišpil" počeće u 21 čas u Gerila baru.
 
Nastup bendova Latebloom, Forgotten Scream i Blank file održaće se od 21 čas u Omladinskom centru CK13.
 
U okviru Filmskog festivala "Obnova" održaće se projekcija filma "Manja" od 18.30 časova u Areni Cineplex, od 20 časova filma "Munje opet", od 20.30 "Ovuda će proći put", a i od 18 časova film "Rad na određeno vreme". Opširnije pogledajte OVDE.
 
Svečano otvaranje izložbe "Pomorišac - Vasa Pomorišac" održaće se od 20 časova u Galeriji Matice srpske.
 
Projekcija animiranog filma "Drevna mišologija" održaće se od 18 časova u KC "Mladost" u Futogu.
  • Fabrika

    20.10.2023 01:23
    FSP
    Na listu događaja možete dodati i deveti Festival srpskog podzemlja u SKCNS fabrici.
    I sutra i prekosutra... Za one koji vole malo žestoke muzike ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti