Miholjsko leto i dalje u Novom Sadu: Šta vas sve očekuje ovog utorka

Ovaj oktobarski utorak u Novom Sadu biće i dalje neobično topao za ovo doba godine.
Miholjsko leto i dalje u Novom Sadu: Šta vas sve očekuje ovog utorka
Foto: 021.rs
Dan će biti prijatan i umereno oblačan, a u gradu će biti organizovani neki veoma zanimljivi događaji. 
Svakako, tu je i Radio 021 i portal 021.rs koji možete da pratite za redovne informacije o svim najbitnim dešavanjima u gradu i šire. Tu je i ovaj naš mali vodič kroz novi dan koji ćemo, kao i uvek, početi sa prognozom...
Vreme
 
Utorak će u Novom Sadu biti veoma topao za ovo doba godine. Biće umereno oblačno uz temperaturu od 13 do čak 28 stepeni. Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, povremeno i jak. Uveče će biti oblačno, sa slabom kišom, a tokom noći i pred jutro kiša i lokalni pljuskovi uz pojačanje južnog vetra.
 
Relativno povolјna biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod većine hroničničnih bolesnika i meteoropata. Savetuje se umerena fizička aktivost.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Beočina i Kaća neće imati struje. Od 8.45 do 10.15 će bez struje biti Bože Kuzmanovića 86-140, 49-97, Siriška 2-52, 1-33, Zmajevački put 53-59, Bosutska 28-32A, S. Vukomanovića 2, Drvarska 2-8, 1-5, Milke Marković 16, 13, Temerinski put 95, Savska 16, 18-20, 28-30, 34, 27A-35, MZ Klisa. Za ostale ulice i mesta pogledajte OVDE.
 
Počeli su radovi na popravci kolovoza u Okrugićevoj ulici u Petrovaradinu, zbog čega je u ovoj ulici zabranjen saobraćaj. Radovi bi trebalo da traju do četvrtka, 26. oktobra.
 
Režim saobraćaja u delu Studentskog grada kod novosadskih fakulteta je izmenjen, i to u Ulici Ilije Đuričića i Vladimira Perića Valtera zbog rekonstrukcije kanalizacione mreže. Ova izmena važiće do 18. marta 2024. godine.
 
Novosadska toplana počinje očitavanje brojila. Radnici Novosadske toplane očitavaće stanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnu vodu za oktobra. Iz tog preduzeća apeluju na građane da im omoguće pristup.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i zatvorene ulice:
 
Zbog izgradnje kanalizacije izmenjen je režim saobraćaja na saobraćajnici (prolazu) koja povezuje Ulicu Janka Jesenskog i Dr Janka Gombara u Kisaču. Izmena traje do 5. novembra.
 
Zbog izgradnje vrelovodnog priključka za objekat u Lasla Gala broj 24 saobraćaj se u ovoj ulici odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Ova izmena važi do 1. novembra. 
 
Obnova glavnog puta kroz Sremske Karlovce produžena je do 10. novembra.
 
Režim saobraćaja izmenjen je u Gundulićevoj ulici zbog izgradnje vodovodnog i kanalizacionog priključka. Saobraćaj je obustavljen ispred objekta za koji se izvodi priključak i koji se nalazi u Gundulićevoj ulici 4A, 4B i 4V.
 
U toku je izgradnja vrelovodnog priključka u Ulici Filipa Višnjića. Po potrebi se zauzima jedna saobraćajna traka u Filipa Višnjića ispred brojeva 25 i 27. Saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Planirano je da radovi budu završeni do 29. oktobra.
 
U toku su radovi na Rumenačkom putu. Radi se na delu od ulice Sajlovo 31 do navoza na nadvožnjak. Pošto je u pitanju deonica sa po jednom trakom po smeru, privremeno je dodata površina pored kolovoza kao traka za suprotan smer.
 
Saobraćaj je zabranjen u delu Veterničke ulice na Adicama, od Ulice Marije Bursać do kanala T-803, zbog izgradnje kanalizacije. Ova izmena važiće do 6. novembra.
 
Gradi se vrelovod i priključci za objekat u produžetku Bulevara Jovana Dučića - "Knežev park". Za vreme radova u produžetku Bulevara Jovana Dučića od broja 41 do Ulice Somborska rampa ukida se parking i zabranjuje se biciklistički saobraćaj. Planirani rok za završetak radova je 24. novembar. 
 
Režim saobraćaja u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, u delu kod mosta preko Rokovog potoka kod pijace, izmenjen je do 11. novembra. Saobraćaj se iz smera Novog Sada preusmerava na Ulicu Račkog, zatim kroz ulicu Vuka Isakoviča, Preradovićevu i dalje redovno ka Sremskim Karlovcima. Iz smera Sremskih Karlovaca saobraćaj se preusmerava na Krajišku ulicu, zatim na Bukovački put, u Račkog. Za teretna vozila preko osam tona predviđena je obilaznica preko Iriga, Rume i Inđije. 
 
Zbog radova je privremeno zabranjen saobraćaj u delu Ulice Dragiše Brašovana, na Limanu 2. Sanira se kanalizaciona mreža, a radovi će trajati do 18. decembra.
 
Izmenjen je režim saobraćaja u delu Čeneja, u Ulici Vuka Karadžića od Partizanske do Ulice Matice srpske (do crpne stanice). Za vreme radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem. Ova faza radova (radovi se izvode u etapama) trajaće do 2. novembra.
Gde ići?
 
Radionica crtanja fraktala održaće se od 18 časova u Radio kafeu (Svetozara Miletića 45).
 
Izložba plakata partizanskog stripa biće otvorena u 19 časova u Omladinskom centru CK13. Tom prilikom biće prikazan film "Kad čuješ zvona" Antuna Vrdoljaka.
 
Izložba studentskih radova iz oblasti pisma biće otvorena u 19 časova u galeriji "Forma".
 
Predstava "Još samo mesec dana..." biće premijerno izvedena u 20 časova u Kulturnom centru Novog Sada.
 
Oktobarski Filokafe održava se na temu "Da li imamo slobodnu volju?" od 19 časova u Zenitu.
 
Otvaranje samostalne izložbe Kristine Pirković "Stvaranje čoveka" je u 19 časova u Kulturnoj stanici Svilara.
 
Obnovljena komična opera u tri čina "Ero s onoga svijeta" izvodiće se od 19 časova na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta, a od 19.30 časova će se igrati predstava "Jevanđelje po F.M. Dostojevskom" na sceni "Pera Dobrinović".
 
Drugo predavanje u okviru projekta "Biokod" održaće se od 18 časova u Kulturnoj stanici Svilara, a predavaće Sunčica Pasuljević-Kandić.
 
Nastup Kamernog ansambla, u okviru 43. Nomusa, održaće se od 20 časova u Sinagogi.
  • Mr Pit & 12 guslaca

    24.10.2023 22:31
    Метеоролози,Метеорологија : Викенд и дугорочна временска прогноза - фобија !
    (Мр Пит & 12 'гуслача')

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti