Čelnici Novog Sada položili venac na Spomen groblju povodom Dana oslobođenja grada

Gradonačelnik Milan Đurić i predsednica Skupštine grada Jelena Marinković Radomirović položili su venac na Spomen groblju povodom 23. oktobra - Dana oslobođenja Novog Sada.
Čelnici Novog Sada položili venac na Spomen groblju povodom Dana oslobođenja grada
Foto: Grad Novi Sad
U znak sećanja na pale borce Narodnooslobodilačkog rata od 1941. do 1945. godine, vence su položili i predstavnici Južnobačkog okruga, Gradskog odbora Saveza udruženja boraca NOR-a, Vojske Srbije i Organizacije rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada.
"Obeležavanjem 23. oktobra, posebno značajnog datuma za Novi Sad, svake godine odajemo počast našim precima koji su životima platili oslobađanje našeg grada. Dok se sećamo tih tužnih događaja i stradanja od pre 79 godina, možemo i da sagledamo da li smo kao njihovi naslednici, učinili sve da budemo vredni te žrtve i dostojni ove slobode koju živimo. Novi Sad je danas moderan, evropski grad koji se neprestano razvija i napreduje, gde vladaju multikulturalnost i sloga i gde se neguje antifašistička tradicija. Zato je važno da tu slobodu očuvamo i da mlađe generacije podsećamo na to, da su oni čiji smo potomci, položili nesagledivo velike žrtve", izjavio je Milan Đurić, čestitavši Novosađanima 23. oktobar.
Predsednik gradske organizacije SUBNOR Milovan Vujić ukazao je na značaj obeležavanja Dana oslobođenja Novog Sada.
 
"Zahvaljujući Jugoslovenskoj narodnoj armiji i borcima Sovjetskog saveza, 23. oktobra 1944, sloboda je umarširala u naš grad. Čestitam svima ovaj praznik, dan kada je Novi Sad dobio slobodu u kojoj i danas živi. Ne smemo nikada zaboraviti naše junake", rekao je Vujić.
 
  • A3

    24.10.2023 06:53
    Slava palim za slobodu
    Došlo je vreme da Novi Sad treba ponovo da se oslobađa.
  • Sloboda uma

    24.10.2023 04:54
    "Zahvaljujući Jugoslovenskoj narodnoj armiji i borcima Sovjetskog saveza, 23. oktobra 1944, sloboda je umarširala u naš grad"...kao i komunizam koji nas je unistio a cija nam deca i danas sede na ledjima...samo se ime i boja menja cilj ostaje isti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti