Sredina radne nedelje, vreme za mali predah: Gde u Novom Sadu ići ove srede?

Stiže nam poslednja oktobarska sreda, a donosi mnoga dešavanja i bitne informacije.
Sredina radne nedelje, vreme za mali predah: Gde u Novom Sadu ići ove srede?
Foto: 021.rs
Više ne morate da čekate vikend da biste se lepo proveli i odahnuli u Novom Sadu. Donosimo vam pregled interesantnih dešavanja.
Ali to nije sve - tu je prognoza lepog vremena i poneka bitna informacija o radovima na ulicama.
Vreme
 
Pred nama je mestimično oblačan dan.
 
Temperatura će i dalje biti prijatna, pa će u najhladnijem delu dana već biti 17°C. Popodne temperatura ide do najviše 24°C.
 
Neće biti kiše, ali ni previše sunca.
 
Ovakvo vreme može da smeta hroničnim bolesnicima. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima, a očekuje se i meteoropatske reakcije u vidu nesanice i bolova u mišićima.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Petrovaradina, Beočin sela i Sremskih Karlovaca u sredu neće imati struje. Detaljne lokacije, sa satnicama isključenja, pripremili smo OVDE.
 
U toku su radovi na popravci kolovoza u Okrugićevoj ulici u Petrovaradinu, zbog čega je u ovoj ulici zabranjen saobraćaj. Radovi bi trebalo da traju do četvrtka, 26. oktobra.
 
Režim saobraćaja u delu Studentskog grada kod novosadskih fakulteta je izmenjen, i to u Ulici Ilije Đuričića i Vladimira Perića Valtera zbog rekonstrukcije kanalizacione mreže. Ova izmena važiće do 18. marta 2024. godine.
  
Zbog izgradnje kanalizacije izmenjen je režim saobraćaja na saobraćajnici (prolazu) koja povezuje Ulicu Janka Jesenskog i Dr Janka Gombara u Kisaču. Izmena traje do 5. novembra.
 
Zbog izgradnje vrelovodnog priključka za objekat u Lasla Gala broj 24 saobraćaj se u ovoj ulici odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Ova izmena važi do 1. novembra. 
 
Obnova glavnog puta kroz Sremske Karlovce produžena je do 10. novembra.
 
Režim saobraćaja izmenjen je u Gundulićevoj ulici zbog izgradnje vodovodnog i kanalizacionog priključka. Saobraćaj je obustavljen ispred objekta za koji se izvodi priključak i koji se nalazi u Gundulićevoj ulici 4A, 4B i 4V.
 
U toku je izgradnja vrelovodnog priključka u Ulici Filipa Višnjića. Po potrebi se zauzima jedna saobraćajna traka u Filipa Višnjića ispred brojeva 25 i 27. Saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Planirano je da radovi budu završeni do 29. oktobra.
 
U toku su i radovi na Rumenačkom putu. Radi se na delu od ulice Sajlovo 31 do navoza na nadvožnjak. Pošto je u pitanju deonica sa po jednom trakom po smeru, privremeno je dodata površina pored kolovoza kao traka za suprotan smer.
 
Saobraćaj je zabranjen u delu Veterničke ulice na Adicama, od Ulice Marije Bursać do kanala T-803, zbog izgradnje kanalizacije. Ova izmena važiće do 6. novembra.
 
Gradi se vrelovod i priključci za objekat u produžetku Bulevara Jovana Dučića - "Knežev park". Za vreme radova u produžetku Bulevara Jovana Dučića od broja 41 do Ulice Somborska rampa ukida se parking i zabranjuje se biciklistički saobraćaj. Planirani rok za završetak radova je 24. novembar.
Režim saobraćaja u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, u delu kod mosta preko Rokovog potoka kod pijace, izmenjen je do 11. novembra. Saobraćaj se iz smera Novog Sada preusmerava na Ulicu Račkog, zatim kroz ulicu Vuka Isakoviča, Preradovićevu i dalje redovno ka Sremskim Karlovcima. Iz smera Sremskih Karlovaca saobraćaj se preusmerava na Krajišku ulicu, zatim na Bukovački put, u Račkog. Za teretna vozila preko osam tona predviđena je obilaznica preko Iriga, Rume i Inđije. 
 
Zbog radova je privremeno zabranjen saobraćaj u delu Ulice Dragiše Brašovana, na Limanu 2. Sanira se kanalizaciona mreža, a radovi će trajati do 18. decembra.
 
Izmenjen je režim saobraćaja u delu Čeneja, u Ulici Vuka Karadžića od Partizanske do Ulice Matice srpske (do crpne stanice). Za vreme radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem. Ova faza radova (radovi se izvode u etapama) trajaće do 2. novembra.
 
Gde ići?
 
Iranski perkusionista Muhamed Rez Mortazavi nastupa u sredu, 25. oktobra u Sinagogi. Nastup počinje u 20 časova.
 
Izložba "Interracotta 2023" u toku je u Galeriji Akademije umetnosti, dok izložbu "Distance" Jovane Popović Benišek možete da posetite u Malom likovnom salonu.
 
Takođe, izložba studentskih radova iz oblasti pisma upravo je otvorena u galeriji "Forma", a izložba dečjih radova "Umetnost do sunca, meseca i morskih dubina" u SKCNS Fabrika.
 
Angažovani dokumentarni film "Problem beskućništva" biće prikazan u Omladinskom centru CK13. Počinje u 19 časova.
 
U CK13 sat vremena ranije, u 18 časova, održava se književni klabing na kom će se diskutovati o romanu "Životi devojaka i žena" Alis Manro.
 
Premijera predstave "Ksenija i lovac" po motivima istoimene priče Aleksandre Vrebalov izvodi se u sredu u Pozorištu mladih. Počinje u 19 časova.
 
Tematski pab kviz, posvećen seriji "How I Met Your Mother" biće u sredu u Kaffa baru. Druženje počinje u 19.30 časova.
 
Pravi rok muzički doživljaj biće u Lazinom teletu, gde će od 21 čas nastupiti bendovi Monohrom, Short Reports, Kruz Roudi i Gandrah & Vicita.
 
Razgovor o romanu "Devojačka soba" autora Stevana Vraneša biće u sredu u kafe-knjižari Zenit. Početak je u 18 časova.
 
Regionalni stend-ap festival je od 18.30 časova u Areni Cineplex.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti