Preminuo novosadski sportski novinar Ivica Mihaljević

Doajen novosadskog sportskog novinarstva Ivica Mihaljević preminuo je u 81. godini nakon duže i teške bolesti.
Preminuo novosadski sportski novinar Ivica Mihaljević
Foto: Pixabay

Vest o smrti objavila je njegova matična redakcija lista Dnevnik.

Upravo je u Dnevniku proveo ceo radni vek. Kako su naveli, počeo je kao mlad novinar u sportskoj rubrici, pratio je fudbal, veslanje, rvanje. 

Pisao je sa malih terena i tu je zavoleo "kanarince" i "kabeliće", koji su mu ostali u srcu za sva vremena, objavio je Dnevnik.
 
"Imao je britko 'pero', a izveštavao je sa tri svetska fudbalska prvenstva i to iz Španije, Meksika, kada mi nismo učestvovali i iz Italije. Jedno vreme Ivica je bio i urednik sportske rubrike, a kasnije radio je u DESK-u. U penziju otišao je s mesta urednika 'Zabavnog dodatka'. I u penziji nije mogao bez fudbala, uglavnom je pratio italijansko i špansko prvenstvo, voleo je klubove koji su stvarali fudbalere, ali je uvek znao da uživa u dobrom fudbalu. Penzionerske dane provodio uglavnom na Štrandu, u društvu 'dobrih poznavalaca fudbala'", navodi se u In memoriamu.
 
Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.
  • Миша Павловић

    24.10.2023 18:28
    Лака ти земља
    Ивице био си ми уредник. Могу о теби да кажем све најлепше. Нека ти је лака црна земља.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.