FOTO: Nikola Kojo dobio priznanje "Mašna Obnove"

Najbolji film ovogodišnjeg filmskog festivala "Obnova" je "Da li ste videli ovu ženu" reditelja Dušana Zorića i Matije Gluščevića, odluka je žirija.
Četvrta po redu "Obnova" završena je dodelom nagrada, a "Mašna Obnove" za poseban doprinos srpskoj kinematografiji uručena je našem proslavljenom glumcu i režiseru Nikoli Koji.
Sve odluke doneo je žiri koji su ove godine činili: reditelj Siniša Cvetić, producent Nikola Pantelić i prošlogodišnja pobednica festivala, rediteljka Ana Lazarević.
Nagrada "Milica Milićević" za istaknutog mladog autora uručena je reditelju filma "Indigo Kristal" Luki Mihajloviću. Žiri je ove godine dodelio i specijalno priznanje ekipi filma "Manja" reditelja Nikole Končarevića.
 
Publika je i ove godine za tri festivalska dana imala priliku da pogleda nova filmska ostvarenja, ali da se podseti kultne srpske kinematografije. Na repertoaru u Areni Cineplex u takmičarskom programu bili su filmovi "Manja", "Indigo kristal", "Munje opet", "Sveta petka", "Prigušivač", "Ovuda će proći put" i "Da li ste videli ovu ženu".
 
 
U revijalnoj selekciji "Ponovo na platnu" koju je publika mogla da gleda u amfiteatru Spensa našli su se filmovi "Salaš u malom ritu", "Sumnjivo lice", "Najsrećniji čovek na svetu" i "Orlovi rano lete".
 
Laureat selekciju filmskog festivala "Obnova" činili su filmovi "Moj tata na određeno vreme" i "Mi nismo anđeli".

Festival realizuje udruženje "Filmium" iz Novog Sada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti