Poverenica za zaštitu ravnopravnosti osudila ispisivanje neonacističkih grafita u Novom Sadu

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković danas je osudila ispisivanje neonacističkih grafita u Novom Sadu, saopštio je njen kabinet.
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti osudila ispisivanje neonacističkih grafita u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Poverenica očekuje od nadležnih da uklone grafite, a počinioce privedu pravdi, piše u saopštenju.
"Ovakvi pojedinački akti netrpeljivosti su nedopustivi, a svaki pojavni oblik jedne od najopasnijih ideologija mora naići na jasnu osudu celokupne javnosti", navela je ona.
Prema njenim rečima, posebno je značajno da deca i mladi uče o antifašizmu.
 
"Od izuzetne važnosti je da decu i mlade učimo i podsećamo na vrednosti antifašizma, mira i tolerancije, naročito u ovom osetljivom istorijskom trenutku kada su pojedini spremni da ove vrednosti osporavaju", istakla je Janković.
  • Ops

    26.10.2023 07:12
    NemanjaN
    Nasilje proizvodi nasilje. Traume i maltretiranje u detinjstvu od strane roditelja a posle i u skoli ostavljaju duboke posledice. Zbog okoline i bezbednosti dece strucna preporuka za tebe je ustanova zatvorenog tipa na duzi period.
  • @Mina

    25.10.2023 22:04
    Nisu to vrednosti svih nas nego je vlast pustila kera sa lanca tako da njima slobodno mozemo biti zahvalni za ovu bedu i sramotu..
  • Mina

    25.10.2023 19:01
    Grafiti
    ...su ogledalo nas. Ne mladih...vec svih nas. MI im nismo preneli sta su civilizacijske vrednosti, pouke, lekcije koje se ne uce kroz zastarele skolske programe, vec svaki dan...licnim primerom i porukama koje im upucujemo i pricom koju VALJDA imamo sa rodjenom decom.
    Ako smo to preskocili, verujuci da ce to vec negde i nekako pokupiti usput...onda smo se prevarili. U medjuvremenu, edukovao ih je kriminalac iz kvarta, navijac iz skolskog dvorista, drug iz kladionice i naravno beskrajno prisutni junaci rijalitija...siroko ti polje.
    U mnogo smo vecem problemu nego sto mislimo, ali uspesno guramo glavu u pesak...A FASADE NAM SVE "LEPSE I SARENIJE".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti