Predsednica novosadske skupštine s penzionerima: Znamo koliko ste doprineli da društvo stane na noge

Udruženje penzionera Grada Novog Sada proslavilo je danas 77 godina postojanja, a svečanost je upriličena u Domu penzionera u Kaću.
Predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović čestitala je udruženju 77 godina rada, istakavši da je reč o dobro uređenoj i zdravoj organizaciji, koja svojim mnogobrojnim članovima pruža pomoć i podršku.
"Od zaštite i unapređenja položaja penzionera, pružanja adekvatne pomoći, organizovanje raznih delatnosti i edukacija, kao i svih onih aktivnosti koje doprinose boljem društvenom i kulturnom životu penzionera. U svim tim poslovima Grad Novi Sad vam je iskren i pouzdan partner. Mi znamo koliko su penzioneri doprineli da naše društvo stane na noge, da se izgradi, oporavi i razvije u slobodnu zemlju, u slobodan grad kakav je danas Novi Sad", rekla je Marinković Radomirović.
Predsednica novosadske Skupštine je dodala da Grad od 2016. godine intenzivno brine o rekonstrukciji, adaptaciji i izgradnji objekata namenjenih domovima penzionera, a jedan od takvih je upravo Dom penzionera u Kaću, navodi se u saopštenju.
 
"Nastojimo da penzionerima u što većoj meri život učinimo lakšim, lepšim i komfornijim i trudimo se da uvek budemo uz penzionere", zaključila je predsednica gradskog parlamenta.

Predsednica Udruženja penzionera Grada Novog Sada Milena Žarković rekla je da je saradnja sa Gradom "odlična", a da je Udruženje postalo institucija koja svojim članovima pruža pomoć.

  • Penzos

    26.10.2023 17:07
    @ Mučenik
    Kolega, ne budimo tako zahtevni. Zar ne vidite da nam stalno tepaju. Kad god nas pominju, uvek lepo kažu "naši penzioneri", a danas Dubravka što je ministarka energetike i časti po 1.000 dinara penzionere sa najnižim penzijama, lepo kaže "naši najstariji sugrađani".
    Kad nas već toliko vole i kad nam tako lepo tepaju, ima li smisla da tražimo i da nam još vrate penzije?
  • zamena teza

    26.10.2023 15:36
    Penzioneri već 30 godina doprinose propasti društva.
    Čast retkim izuzecima.
  • Milica

    26.10.2023 14:54
    Sto se zahvaljuje za pomoc, kad je to oteto penzionerima?
    Pa gospodjo nisu oni uplacivali dobrovoljne priloge 4 godine nego ste im otimali od penzija. Moja majka ce biti vrlo zahvalna ako joj se pojavite na vratima, da licno izrazi sve sto zelim vama koji ste je maltretirali za vreme korone, otimali od penzije, sto zivi na ivici bede... Sto nema ni za lekove ni za cigarete, sto na doktore ceka mesecima, samo dodjite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti