Tmurni petak pred Novosađanima: Evo koji događaji mogu da vam ulepšaju dan

Novosađani, pred nama je jedan tmuran dan, ali nema veze, bar je petak.
Tmurni petak pred Novosađanima: Evo koji događaji mogu da vam ulepšaju dan
Foto: 021.rs
Poslednjeg dana pred vikend u Novom Sadu, kao i obično, ima mnogo događaja.

Tu su, nažalost, i poneki radovi i izmene u saobraćaju.

Mi smo tu da vas pripremimo za dan pred nama.
 
Vreme
 
Petak će u Novom Sadu biti tmuran, uz moguću kišu.
 
Minimalna temperatura biće 15, a maksimalna 23 stepena
 
Duvaće umeren i jak južni vetar, koji će kratkotrajno imati i olujne udare. Posle podne skretanje vetra na severozapad i manji pad temperature.
 
Usled očekivane biometeorološke situacije posebna opreznost se savetuje osobama sa disajnim i srčanim problemima. Razdražlјivost i bolovi u kostima i zglobovima su moguće meteoropatske reakcije.
 
Trebalo bi da znate...
 
Delovi Novog Sada, Beočin sela i Futoga u petak neće imati struje.
 
U Novom Sadu bez struje od 9.15 do 11.15 ostaje deo ulice Veselina Masleše, od broja 42 do broja 44, kao i Gundulićeva 4, od 12 do 13 časova. 
 
Za delove Beočin sela i Futoga u kojima je predviđeno isključenje električne energije opširnije se informišite OVDE.
 
Podsećamo vas da je izmenjen saobraćaj u Ulici Ilije Đuričića i Vladimira Perića Valtera u delu Studentskog grada zbog rekonstrukcije kanalizacione mreže na Limanu. Ovi radovi traju do 18. marta.
 
Takođe, zbog zgradnje kanalizacije izmenjen je režim saobraćaja na saobraćajnici (prolazu) koja povezuje Ulicu Janka Jesenskog i Dr Janka Gombara u Kisaču. Izmena traje do 5. novembra.
 
Zbog izgradnje vrelovodnog priključka za objekat u Lasla Gala broj 24 saobraćaj se u ovoj ulici odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Ova izmena važi do 1. novembra. 
 
Saobraćaj je zabranjen u delu Veterničke ulice na Adicama, od Ulice Marije Bursać do kanala T-803, zbog izgradnje kanalizacije. Ova izmena važiće do 6. novembra.
 
U toku su radovi na Rumenačkom putu. Radi se na delu od ulice Sajlovo 31 do navoza na nadvožnjak. Pošto je u pitanju deonica sa po jednom trakom po smeru, privremeno je dodata površina pored kolovoza kao traka za suprotan smer.
 
Obnova glavnog puta kroz Sremske Karlovce produžena je do 10. novembra.
Gde ići?
 
Francuski pisac i novinar Pjer Asulin predstaviće svoj najnoviji roman "Plivač", o životu francuskog plivača Alfreda Nakaša u 13h časova, na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, u sali 114.
 
"Bicibioskop" u organizaciji Novosadske biciklističke inicijative počinje u 18 časova. Na platou Spensa, naspram Promenade, prikazivaće se francuska romantična komedija "Antoaneta u planinama Seven".
 
Od 18.30 časova u Američkom kutku Novi Sad održaće se maskenbal za decu povodom Noći veštica.
 
Promocija knjige "Ruže i druge priče" autorke Zlate Radomirović održava se u Eđšegu, od 19 časova.
 
Predstava "Što na podu spavaš" u režiji Kokana Mladenovića igra se na sceni Pera Dobrinović Srpskog narodnog pozorišta od 19.30h.
 
Koncert kvarteta "Pneuma" biće održan u Kulturnoj stanici "Svilara", sa početkom u 20h.
 
Predstava "Ne moš' pobeći od nedelje" igra se u Srpskom narodnom pozorištu od 20.30h.
 
Slovenački bend Joker Out održaće koncert u Fabrici, sa početkom u 21 čas.
 
Gypsy Jazz Night ponovo se održava u Zenitu sa početkom u 21h.
 
Rebel Star nastupa u CK13 od 21 čas.
 
Na Sajmu se održava Halloween žurka od 22h.
  • Mučenik

    27.10.2023 14:25
    OTETE PENZIJE DA VRATI VUČIĆ!
    Gospođo predsednice Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović veliko vam hvala što ste obeležili godinu rada penzionera i pomenuli ste da su penzioneri doprineli razvoju države. Poštovana Jelena prenesite predsedniku Vučiću da vrati otete penzije u trajanju četiri godine. On je na svojstven način samo njemu otimao penzije neljudski i zahvalio se nedužnim penzionerima pošteno je da on vrati otetih penzija iz budžeta države. Nepošteno je da to uradi Đilas kada dođe na vlast, a ne otimač. Oteto je Vučiću prokleto, a zašto da tebe kunu penzioneri. Ako su već penzioneri otetim penzijama doprineli da društvo stane na noge, vrati čoveče otetih penzija, ako si čovek, a ne da te pamte oni kojima si otimao penzije kao lopov i nepoštenog čoveka, ukoliko si ipak čovek.
  • Гари НС

    27.10.2023 10:56
    Мени би градоначелник улепшао дан да ми донесе рачуне као поштар ,био би мој идол дана у жутом комбију ,плави је полицијски да не омаши

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti