Štrajkači: Nema pregovora sa upravom Pošte, ostajemo u štrajku i čekamo ispunjenje zahteva

Radnici Pošte, koji već četiri dana štrajkuju, poručuju da nema nikakvih pregovora sa upravom preduzeća, jer nisu nikoga ni ovlastili da u njihovo ime pregovara.
Štrajkači: Nema pregovora sa upravom Pošte, ostajemo u štrajku i čekamo ispunjenje zahteva
Foto: 021.rs
Predstavnici štrajkača za 021.rs navode da bi sve informacije koje se pojave u javnosti da direktor ili neko drugi pregovara o prekidu obustave rada bile dezinformacije i pokušaji da se prekine opravdani štrajk.
Poručuju da predstavnici pojedinih sindikata, za koje kažu da su podružnice vrha "Pošte Srbije" i da se ne bore za njihova prava, ne predstavljaju radnike.
Štrajkači dodaju da nemaju o čemu da pregovaraju i da su njihovi zahtevi jasni, tako da ostaju u štrajku i čekaju da dobiju potvrdan odgovor vrha preduzeća.
 
"Koliko smo čuli, v.d. direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević danas će imati sastanak sa nekim sindikatima i potom saopštiti da je postignut dogovor. Želimo da poručimo da od toga nema ništa jer to nisu naši predstavnici. Rukovodioci pokušavaju na sve načine da utiču, pa su u četvrtak saopštili da će se isplatiti dobit iz poslovanja od 50.000-60.000 dinara, što je redovna jednokratna isplata koju dobijamo skoro svake godine. Promenili su sada i radno vreme pošta pa je od 9 do 17 časova, jer nema ko da radi na šalterima, sem nekoliko njih koje su primili na ugovore o privremenim poslovima. Ukoliko se ništa ne reši, spremni smo da svi odemo do kancelarije našeg regionalnog direktora", poručuju poštari u štrajku.
 
Za 021.rs navode i da se nastavlja širenje obustave rada, a da uglavnom ne rade pošte u Novom Sadu i velikom delu Vojvodine, kao i u Beogradu, dok je u ostatku Srbije situacija podeljena, ali im se kolege sve više pridružuju.
 
Podsetimo, već četiri dana radnici "Pošte Srbije" u štrajku ne nose poštu i pakete, a šalteri ne rade.
 
Zaposleni u Pošti imaju pet zahteva:
 
- trenutni prijem optimalnog broja izvršilaca jer nedostaje radnika,
- trenutno povećanje plate od minimum 30 odsto,
- isplata zarade iz dobiti za prethodnu godinu do kraja oktobra,
- prekid "tihe" diskriminacije prema zaposlenima koji rade i favorizovanje pojedinaca (izaslanja kao vid zastrašivanja, stimulacije kao vid nagrađivanja poslušnika) i
- zvanične garancije od Vlade Srbije da će zahtevi biti ispunjeni.
  • Upucena

    02.11.2023 00:10
    Podrska za postare, ne odustajte. Svi vi koji pametujete zaposlite se u posti, non-stop primaju radnike. Vi koji kukate zbog paketa sram vas bilo sebicluka! Kako bi pomogli nekome. I zapamtite svi: politicari i njihovi sljedbenici se samo bore za plijen, svoj, vlastiti!
  • Бивши поштар

    31.10.2023 15:35
    Сви ви који критикујете поштаре и називате их нерадницима, слободно идите до било које поптанске управе и тражите да вас запосле, ако мислите да се у Пошти не ради ништа, а да је плата добра. Пошти требају радници разних образовних профила, сигурно и вас критичаре има неко упражњено радно мјесто, па изволите, пробајте. Позивам и ове из приватног сектора, који мисле да је њима тешко, а да су поштари повлашћени зато што раде у државној фирми.
  • Ns

    29.10.2023 21:36
    Svaki komentar u minusu,borovi u akciji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti