FOTO, VIDEO: Nezadovoljni prodavci blokirali ulaz na Kvantaš, traže manje pijačarine

Deo prodavaca na Kvataškoj pijaci jutros je vozilima blokirao ulaz na tržnicu. Bilo je to, kako su rekli, protestno okupljanje zbog visokih pijačarina i loših radnih uslova.
FOTO, VIDEO: Nezadovoljni prodavci blokirali ulaz na Kvantaš, traže manje pijačarine
Foto: 021.rs
Tokom blokade glavnog ulaza, građani su mogli da koriste druge ulaze kako bi stigli do tezgi.
 
Okupljeni su za 021.rs naveli da je ovo upozorenje upravi "Tržnice". Navode da neće da trpe "pljačku i nered", kao i da je pijačarina u Novom Sadu najskuplja.
 
Kako kažu, u Subotici se plaća 2.000 dinara za bilo koju količinu robe, u Beogradu dva dinara po kilogramu, dok je u Novom Sadu namet osam dinara po kilogramu. 
Dodaju da na dnevnom nivou moraju da izdvoje velika sredstva da bi ponudili robu na prodaju, dok zarada izostaje. Osim toga, žale se i na uslove rada na pijaci.
 
"Ovde se više ne zna ni šta se, ni kome se plaća. Nisu povećavali cene, ali imaju razne vrste pijačarina, taksi i dažbina. Više ne znamo ni šta, ni kome plaćamo - rezervacije, kilažu, parking... Kada sve to platimo, pogledajte kako izgleda ova Kvantaška pijaca. Uslovi su odavno loši, a stalno pričaju da će biti bolje kada se pijaca preseli. Mi ne možemo više ovako, moraju da smanje pijačarinu, jer s ovim cenama i padom prodaje, ovo je neizdrživo", kaže jedan od prodavaca koji su protestovali. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio 021 (@radio_021)

 
Nezadovoljni prodavci kaže da će sačekati do srede i, ukoliko niko iz "Tržnice" ne reaguje, organizovaće potpunu blokadu ulaza na Kvantaš.
 
  • Nedja

    31.10.2023 10:34
    Kvantas je tradicionalno mesto za kupovinu na veliko i svaki vid blokade sprečava gradjana da nesmetano vrste snabdevanje .
  • Tomo

    30.10.2023 19:35
    Uvesti im i fiskalne kase, za paradajz od 350 dinara kg.
  • Slavko

    30.10.2023 17:06
    Opet se bune sverceri robe iz Madjarske i nakupci a ne pošten seljak.
    Treba im uvesti kase neka plaćaju porez.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti