Poslednji oktobarski dan pred Novosađanima: Noć veštica i brojna dešavanja u gradu

Poslednji oktobarski dan pred Novosađanima proći će, tradicionalno, u znaku Noći veštica.
Poslednji oktobarski dan pred Novosađanima: Noć veštica i brojna dešavanja u gradu
Foto: 021.rs
Biće malo svežije, ali maksimalne dnevne temperature i dalje neće biti ispod 20 stepena.
Radovi na ulici postali su naša svakodnevica, tako da preporučujemo da pogledate u nastavku teksta gde je sve izmenjen saobraćaj.
Vreme
 
Utorak će biti malo svežiji i mogući su pljuskovi. Minimalna temperatura biće 14, dok će najviša dnevna biti 24 stepena. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar. Krajem dana i u toku noći vetar će biti u slabljenju i skretanju na severozapadni.
 
Biometeorološke prilike mogu nepovolјno delovati na srčane bolesnike i nervno labilne osobe. Kod meteoropata mogući su bolovi u kostima i zglobovima i promenlјivo raspoloženje. Savetuje se slojevito odevanje, kao i oprez u saobraćaju.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Futoga i Kaća neće imati struje. Od 8 do 13.30 časova će u Kaću bez struje biti Koviljske duži, potez Pašnjak, Kaćki atar, Rit. Za Futog pogledajte OVDE.
 
Režim saobraćaja u delu Limana 1 je izmenjen zbog rekonstrukcije kanalizacione mreže. Saobraćaj je privremeno zabranjen u Ulici Zorana Đinđića, a izmene će važiti do 30. decembra.
 
Nakon završetka radova u desnoj kolovoznoj traci u delu Rumenačkog puta počeli su radovi u levoj traci iste deonice. Reč je o delu od kružnog toka na Bulevaru Evrope do nadvožnjaka prema Rumenki. U toku radova u levoj kolovoznoj traci, dvosmerni saobraćaj će se odvijati u desnoj traci. 
 
Zbog ovih radova su privremeno izmenjene trase autobuskih linija 14, 51A i 51B. Opširnije pročitajte OVDE.
 
Privremeno je promenjen režim saobraćaja u delu Limana 2, u Ulici Boška Buhe. Za vreme radova ukidaju se 33 parking mesta i saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem. Ova izmena važi do 30. januara iduće godine.
 
Radovi se izvode ispred zgrade Fakulteta tehničkih nauka u Ulici Vladimira Perića Valtera, na zelenoj površini u Ulici Ilije Đuričića, ispred AKUD "Sonja Marinković" i na zelenoj površini ispred Mašinskog instituta FTN-a u Ulici Vladimira Perića Valtera. Izmena saobraćaja će važiti do 18. marta 2024.
 
Zbog izgradnje kanalizacije izmenjen je režim saobraćaja na saobraćajnici (prolazu) koja povezuje Ulicu Janka Jesenskog i Dr Janka Gombara u Kisaču. Izmena traje do 5. novembra.
 
Zbog izgradnje vrelovodnog priključka za objekat u Lasla Gala broj 24 saobraćaj se u ovoj ulici odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Ova izmena važi do 1. novembra. 
 
Obnova glavnog puta kroz Sremske Karlovce produžena je do 10. novembra.
 
Režim saobraćaja izmenjen je u Gundulićevoj ulici zbog izgradnje vodovodnog i kanalizacionog priključka. Saobraćaj je obustavljen ispred objekta za koji se izvodi priključak i koji se nalazi u Gundulićevoj ulici 4A, 4B i 4V.
 
Saobraćaj je zabranjen u delu Veterničke ulice na Adicama, od Ulice Marije Bursać do kanala T-803, zbog izgradnje kanalizacije. Ova izmena važiće do 6. novembra.
 
Gradi se vrelovod i priključci za objekat u produžetku Bulevara Jovana Dučića - "Knežev park". Za vreme radova u produžetku Bulevara Jovana Dučića od broja 41 do Ulice Somborska rampa ukida se parking i zabranjuje se biciklistički saobraćaj. Planirani rok za završetak radova je 24. novembar. 
 
Režim saobraćaja u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, u delu kod mosta preko Rokovog potoka kod pijace, izmenjen je do 11. novembra. Saobraćaj se iz smera Novog Sada preusmerava na Ulicu Račkog, zatim kroz ulicu Vuka Isakoviča, Preradovićevu i dalje redovno ka Sremskim Karlovcima. Iz smera Sremskih Karlovaca saobraćaj se preusmerava na Krajišku ulicu, zatim na Bukovački put, u Račkog. Za teretna vozila preko osam tona predviđena je obilaznica preko Iriga, Rume i Inđije. 
 
Zbog radova je privremeno zabranjen saobraćaj u delu Ulice Dragiše Brašovana, na Limanu 2. Sanira se kanalizaciona mreža, a radovi će trajati do 18. decembra.
 
Izmenjen je režim saobraćaja u delu Čeneja, u Ulici Vuka Karadžića od Partizanske do Ulice Matice srpske (do crpne stanice). Za vreme radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem. Ova faza radova (radovi se izvode u etapama) trajaće do 2. novembra.
Gde ići?
 
Halloween costume party čeka vas u 20 časova u Radio kafeu (Svetozara Miletića 45), sa drugarima iz Language Club-a. Najkreativnije čeka nagrada za prva tri mesta, a žurku će obogatiti Varnjuova plej lista.
 
Izložba "Umetnost bez granice" biće otvorena u 19 časova u Muzeju Vojvodine, u Dunavskoj 35. Na ovoj izložbi će biti predstavljeni umetnici iz Vojvodine koji već duže vreme žive i stvaraju u Budimpešti. Biće prezentovani radovi šestorice umetnika (Katalin Ladik, Balint Sombati, Milorad Krstić, Bela Marijaš, Ištvan Balind, Andraš Šifliš). Izložbu priređuje novosadska Galerija Bel Art.
 
Kolektiv Kul.t pravi žurku za Noć veštica od 20 časova u Omladinskom centru CK13.
 
Otvaranje pozorišnog festivala "Upad" biće otvoren u 20 časova predstavom Teleport teatra "O Srđanu: koje nacionalnosti je istina?" u SKCNS Fabrika.
 
Komična opera u tri čina "Ero s onoga svijeta" igraće se od 19 časova na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta.
 
Predstava "Bogojavljenska noć" igraće se od 19.30 časova na Velikoj sceni Pozorišta mladih.
 
Diplomska predstava "Daniel Tot: Sunny Sides mrtvački šou" igraće se od 19 časova na Maloj sceni Novosadskog pozorišta.
 
Radionica za pisanje eseja sa Zitom Kassai, predstavnicom njujorškog Univerziteta u Abu Dabiju, održaće se od 17 časova u Američkom kutku.
 
Koncert kvarteta flauta "Image" održaće se u 19 časova u Kulturnom centru Vojvodine "Miloš Crnjanski".
 
Predstavljanje romana Bojana Krivokapića "Vila Fazanka" počeće u 19 časova u knjižari Bulevar books.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti