Vučić o Pastoru: Srbija će mu podići spomenik kakav zaslužuje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom smrti predsednika Skupštine Vojvodine i lidera Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora, da će mu Srbija podići spomenik "kakav zaslužuje".
Vučić o Pastoru: Srbija će mu podići spomenik kakav zaslužuje
Foto: 021.rs
Vučić je u emisiji "Ćirilica" na TV Happy rekao da je Pastor najzaslužniji za kreiranje mađarsko-srpkih bratskih odnosa i da će ući u istoriju.
On je dodao da mu je vest o smrti Pastora "teško pala" i da je to veliki gubitak za Srbiju, a uputio je saučešće i premijeru Mađarske Viktoru Orbanu.
"Pastor je svojom snagom izvukao srpski i mađarski narod iz ralja sukoba. Njegova smrt je veliki udarac za nas", rekao je Vučić.
 
Osvrnuo se i na poslednji put kada je pričao sa njim, a kada mu je Pastor tražio da izbori ne budu 24. decembra jer je tada Badnji dan za rimokatolike.
 
Vučić je nakon objavljene vesti da je predsednik Skupštine Vojvodine preminuo, naveo da je reč o velikom čoveku, časnom političaru i prijatelju sa kojim je gradio snažne temelje poverenja između Srba i Mađara i radovao se svakom uspehu koji je doneo bolji život građanima.
 
"Ištvan je uživao nepodeljeno poštovanje svih poštenih i radnih ljudi Srbije, što je bilo i najveće priznanje za njegov neumoran rad i ogromne napore koje je ulagao u bolji i bezbedniji život svih i stvaranje stabilne i perspektivne budućnosti za generacije koje dolaze, a njegova uloga u promociji i afirmaciji mađarskog identiteta u Srbiji ostaje deo bogatstva naše zemlje i jedna od najviših vrednosti za koje se dosledno zalagao", naveo je Vučić.
 
Rekao je i da je Pastor "više nego mnogi doprineo napretku zemlje, njenom ekonomskom boljitku i prijateljstvu između Srbije i Mađarske".
 
"Sa velikom pažnjom i posvećenošću radio je na svim projektima od značaja, koji su dodatno učvrstili veze između naših naroda, zasnovane na međusobnom poštovanju i razumevanju", naveo je Vučić.
Ištvan Pastor preminuo je u ponedeljak, 30. oktobra u 68. godini, nakon teške bolesti. 
 
Pastor je bio predsednik Skupštine Vojvodine u tri mandata: od 2012. do 2016, od 2016. do 2020. i od 2020. do smrti.

Komentari 9

  • Voja

    03.11.2023 08:30
    Spomenik
    Naravno da želi da mu podigne spomenik kada mu je bio lojalan do poslednjeg dana.
  • Kuzman

    31.10.2023 17:17
    A ti i tvoj guru Šešelj i Toma nudili po sendvič za sretan put , licemeru jedan
  • nije-nego

    31.10.2023 16:26
    Spomenike neka podizu ozaloscene porodice, a politicari neka se pozabave kazneno-popravnim ustanovama. Trebace im da malo odmore posle vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti