"Oko sokolovo" pomaže GSP-u: Piše prijave vozačima koji parkiraju na stajalištima

Zbog nepropisnog zaustavljanja automobila na autobuskim stajalištima i žutim saobraćajnim trakama, služba "NSpatrol", poznata i kao "Oko sokolovo", pokreće prekršajne postupke protiv vozača.

Kako je saopštilo Gradsko saobraćajno preduzeće Novi Sad, vozači gradskih autobusa se svakodnevno u svom poslu suočavaju sa velikim problemom zbog vozača automobila i taksija koji se nepropisno zaustavljaju i ostavljaju vozila na stajalištima i žutim trakama.

"Onemogućavanjem ulaska autobusa na stajališta usporava se javni gradski prevoz i sav saobraćaj u gradu. Uz to, ugroženi su i putnici koji ne mogu nesmetano i bezbedno da uđu i izađu iz vozila, a produžava im se i vreme provedeno u javnom prevozu", navodi GSP u saopštenju.

Služba NSpatrol od maja meseca pomaže da se reši ovaj problem.
 
"Danas smo ispratili jedan obilazak saobraćajnica vozilom NSpatrola, koje prikuplja video materijal i na efikasan način uočava vozače koji čine prekršaje, te automatizuje pokretanje prekršajnih postupaka", navode iz Gradskog saobraćajnog preduzeća.
GSP apeluje na učesnike u saobraćaju da svojim savesnim ponašanjem pomognu da se omogući bezbedno saobraćanje i korišćenje usluga javnog prevoza u Novom Sadu i da se zaustavljaju i ostavljaju svoje automobile samo na propisanim mestima.

Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.

Teme

GSP
  • Realno

    02.11.2023 23:03
    Protiv toga Oka zato što...
    ...je to trljanje soli na ranu,isto kao i servis za parkiranje. Pa kako da stanem po dete u školu,dom zdravlja,socijalno..itd itd,kad ste pre 25 godina dozvolili da se unakazi grad zarad profita i još kojeg m²? Sve postalo sivo,zgužvano,prenatrpano,nervozno...Da je taj koji je upravljao urbanizmom i odlučivao,bio bar malo pošten,pametan i voleo naš grad srcem...ne bi niko ni imao nuždu da se zaustavi na autobuskom stajalištu,mestu za invalide,žutoj traci...Ovako cvikaj od derikoža (haračlija) kad se nađeš u situaciji!
  • Deki

    02.11.2023 21:47
    Deks
    Grasovcam dati policiijske znacke da mogu da hapse
  • Jozo

    02.11.2023 20:59
    Kako je narod glup, pa sve vam je osmišljeno da grad ne funkionise, glupe ili podmićene arhitekte, odrade glupo infrastrukturu, a narod mora da cirkulira, pa naprave sistem kažnjavana, pa taj isti narod plaća glupo osmišljenu infrastrukturu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti