Mirni jesenji utorak pred Novosađanima: I dalje toplo, kišno i bez puno dešavanja

Još jedan jesenji utorak u Novom Sadu donosi i dalje relativno toplo vreme, ali sa kišom.
Mirni jesenji utorak pred Novosađanima: I dalje toplo, kišno i bez puno dešavanja
Foto: 021.rs
Ništa manje radova nas ne očekuje na ulicama, ali već smo se na njih navikli.
 
Kao i uvek, mi smo tu da vam sumiramo sve najvažnije informacije o tome šta vas čeka u narednom danu, ali i da vas uputimo na neka zanimljiva dešavanja u gradu. Pa, da počnemo sa prognozom...
Vreme
 
Za utorak su u Novom Sadu najavljeni novi pljuskovi. Vetar slab do umeren, južnih smerova. Najniža temperatura biće 9, a najviša 19 stepeni. Pljuskovi se očekuju popodne i uveče.
 
Biometeorološka situacija nije povolјna za hronične bolesnike. Meteoropatske reakcije moguće u jačoj formi.
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Sviloša i Sremskih Karlovaca neće imati struje. Od 8.45 do 10.45 časova bez struje neće biti Save Kovačevića 6-12, Kraljevića Marka 47, 49, Skojevska (B. Berića) 4-16, 5, 5A, 7, 7A. Za ostale ulice i mesta pogledajte OVDE.
 
Novosadska toplana počela je sa izgradnjom vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Doža Đerđa 44. Tokom radova za saobraćaj će biti zatvoren deo Ulice Doža Đerđa od kućnog broja 44 do kraja ulice, kao i Ljermontova ulica i deo Ulice Zorana Petrovića iz smera Ulice Doža Đerđa. Planirani rok za završetak radova je 6. decembar.
 
Počeli su radovi u Ulici Tomislava Matasića u Petrovaradinu, a izmena režima saobraćaja važiće do 16. novembra.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i zatvorene ulice:
 
- Menja se režim saobraćaja u Ulici Vuka Karadžića na Čeneju, u zoni raskrsnice sa Ulicom Matice srpske. Ova faza radova trajaće do 9. novembra, kada počinje poslednja faza.
 
- Radovi na deonici Rumenka - Novi Sad produženi su do 20. novembra.
 
- U Ulici Koste Šokice zabranjen je saobraćaj i to će važiti do 10. novembra.
 
- Radovi se izvode u levoj traci Rumenačkog puta, od kružnog toka na Bulevaru Evrope do nadvožnjaka prema Rumenki. Dvosmerni saobraćaj se odvija u desnoj traci. 
 
- U Ulici Boška Buhe, zbog rekonstrukcije kanalizacione mreže, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem. Ova izmena će važiti do 30. januara iduće godine.
 
- Zabranjen je saobraćaj u Ulici Zorana Đinđića zbog rekonstrukcije kanalizacione mreže. Ovo će važiti do 30. decembra.
 
- Izmenjen je saobraćaj u Ulici Ilije Đuričića i Vladimira Perića Valtera u delu Studentskog grada zbog rekonstrukcije kanalizacione mreže. Ova izmena će važiti do 18. marta 2024.
 
- Obnova glavnog puta kroz Sremske Karlovce produžena je do 10. novembra.
 
- U Gundulićevoj ulici, zbog izgradnje vodovodnog i kanalizacionog priključka, saobraćaj je obustavljen ispred objekta na broju 4A, 4B i 4V.
 
- Gradi se vrelovod i priključci za objekat u produžetku Bulevara Jovana Dučića - "Knežev park". Za vreme radova u produžetku Bulevara Jovana Dučića od broja 41 do Ulice Somborska rampa ukida se parking i zabranjuje se biciklistički saobraćaj. Planirani rok za završetak radova je 24. novembar. 
 
- Režim saobraćaja u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, u delu kod mosta preko Rokovog potoka kod pijace, izmenjen je do 11. novembra. Saobraćaj se iz smera Novog Sada preusmerava na Ulicu Račkog, zatim kroz ulicu Vuka Isakoviča, Preradovićevu i dalje redovno ka Sremskim Karlovcima. Iz smera Sremskih Karlovaca saobraćaj se preusmerava na Krajišku ulicu, zatim na Bukovački put, u Račkog. Za teretna vozila preko osam tona predviđena je obilaznica preko Iriga, Rume i Inđije. 
 
- Zbog radova je privremeno zabranjen saobraćaj u delu Ulice Dragiše Brašovana, na Limanu 2. Sanira se kanalizaciona mreža, a radovi će trajati do 18. decembra.
Gde ići?
 
Knjiga "Esmeralda 973" Aleksandra Bilanovića biće predstavljena u 16.30 časova u amfiteatru Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment (Cvećarska 2).
 
Besplatna radionica kaligrafije koju vodi japanski umetnik Chihiro Ito organizuje se od 18.30 časova u Sokolskom domu.
 
U okviru programa "Novi Sad: Književni ili sasvim običan grad" će od 19 časova u Kulturnoj stanici Svilara gostovati Vladimir Tasić, a razgovor vodi Vladimir Gvozden.
 
Predstava Ane Đorđević "Zajedno" igraće se od 20.30 časova na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.
 
Predstava "Dok te ja hranim i oblačim" igraće se od 19.30 časova na Velikoj sceni Pozorišta mladih.
 
U okviru Čitalačke radionice će se od 18.30 časova u Omladinskom savezu udruženja OPENS razgovarati o Alberu Kamiju i "Mitu o Sizifu".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti