Sredina radne nedelje pred Novosađanima: Malo više sunca, malo hladnije i poneki događaj

Malo hladnija novembarska sreda je pred Novosađanima.
Sredina radne nedelje pred Novosađanima: Malo više sunca, malo hladnije i poneki događaj
Foto: 021.rs
Dan će biti nešto sunčaniji nego prethodni, a očekuju nas i neka zanimljiva dešavanja širom grada.
 
Kao i uvek, Radio 021 i portal 021.rs tu su kako bi vas informisali o svim najvažnijim informacijama u gradu i šire. Pa, da počnemo da prognozom...
Vreme
 
Sreda će u Novom Sadu hladnija, ali uz dosta sunčanih intervala. Vetar slab i umeren severozapadni. Minimalna temperatura biće 6, dok će maksimalna biti 13 stepeni.
 
Biometeorološka situacija može nepovoljno delovati na srčane bolesnike, astmatičare i nervno labilne osobe. Kod meteoropata su mogući bolovi u kostima i zglobovima i promenljivo raspoloženje.
Trebalo bi da znate i...
 
Deo Novog Sada neće imati vode zbog radova. Bez vode će od 8 do 16 časova biti ulice Vojvode Knićanina (od Trga 27. marta do Futoške ulice), Černiševskog, Pere Segedinca, Pajevićeva, Stratimirovićeva i Sarajevska. Cisterna sa pijaćom vodom će biti postavljena u OŠ "Vasa Stajić". Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena.
 
Delovi Čerevića, Čortanovaca i Futoga neće imati struje. Od 8.30 do 13 časova bez struje će biti Lovačka 14, Heroja Raše 2-34, 1-31, Jovana Grčića Milenka 32-104, Zlatnica 9-47, vikend naselje Bare, Ruska, vikend naselje prema Testeri do krsta u Čereviću. Za ostala mesta pogledajte OVDE.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i zatvorene ulice:
 
- Zbog radova za objekat u Ulici Doža Đerđa 44 za saobraćaj je zatvoren deo Ulice Doža Đerđa od kućnog broja 44 do kraja ulice, kao i Ljermontova ulica i deo Ulice Zorana Petrovića iz smera Ulice Doža Đerđa. Planirani rok za završetak radova je 6. decembar.
 
- Radovi u Ulici Tomislava Matasića u Petrovaradinu, a izmena režima saobraćaja važiće do 16. novembra.
 
- Izmenjen režim saobraćaja u Ulici Vuka Karadžića na Čeneju, u zoni raskrsnice sa Ulicom Matice srpske. Ova faza radova trajaće do 9. novembra, kada počinje poslednja faza.
 
- Radovi na deonici Rumenka - Novi Sad produženi su do 20. novembra.
 
- U Ulici Koste Šokice zabranjen je saobraćaj i to će važiti do 10. novembra.
 
- Radovi se izvode u levoj traci Rumenačkog puta, od kružnog toka na Bulevaru Evrope do nadvožnjaka prema Rumenki. Dvosmerni saobraćaj se odvija u desnoj traci. 
 
- U Ulici Boška Buhe, zbog rekonstrukcije kanalizacione mreže, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem. Ova izmena će važiti do 30. januara iduće godine.
 
- Zabranjen je saobraćaj u Ulici Zorana Đinđića zbog rekonstrukcije kanalizacione mreže. Ovo će važiti do 30. decembra.
 
- Izmenjen je saobraćaj u Ulici Ilije Đuričića i Vladimira Perića Valtera u delu Studentskog grada zbog rekonstrukcije kanalizacione mreže. Ova izmena će važiti do 18. marta 2024.
 
- Obnova glavnog puta kroz Sremske Karlovce produžena je do 22. novembra.
 
- U Gundulićevoj ulici, zbog izgradnje vodovodnog i kanalizacionog priključka, saobraćaj je obustavljen ispred objekta na broju 4A, 4B i 4V.
 
- Gradi se vrelovod i priključci za objekat u produžetku Bulevara Jovana Dučića - "Knežev park". Za vreme radova u produžetku Bulevara Jovana Dučića od broja 41 do Ulice Somborska rampa ukida se parking i zabranjuje se biciklistički saobraćaj. Planirani rok za završetak radova je 24. novembar. 
 
- Režim saobraćaja u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, u delu kod mosta preko Rokovog potoka kod pijace, izmenjen je do 11. novembra. Saobraćaj se iz smera Novog Sada preusmerava na Ulicu Račkog, zatim kroz ulicu Vuka Isakoviča, Preradovićevu i dalje redovno ka Sremskim Karlovcima. Iz smera Sremskih Karlovaca saobraćaj se preusmerava na Krajišku ulicu, zatim na Bukovački put, u Račkog. Za teretna vozila preko osam tona predviđena je obilaznica preko Iriga, Rume i Inđije. 
 
- Zbog radova je privremeno zabranjen saobraćaj u delu Ulice Dragiše Brašovana, na Limanu 2. Sanira se kanalizaciona mreža, a radovi će trajati do 18. decembra.
Gde ići?
 
Predstava "Skupljači perja", reditelja Dejana Projkovskog, po tekstu Aleksandra Petrovića, premijerno će biti izvedena u 19.30 časova na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta.
 
Okrugli sto "Poslednje pesme Mikloša Radnotija" biće održan u 18 časova u Kulturnoj stanici Svilara. O ovom pesniku ljudskog stradanja govoriće Mirko Štark - predsednik Jevrejske opštine Novi Sad, Karolj Kovač - novinar, publicista i autor nekolicine filmova posvećene Radnotiju i "Usiljenom maršu", kao i Dragan Stojmenović - urednik Borske bilbioteke koja je objavila nekoliko izdanja "Borskih beležnica".
 
Radio kafe postaje nova lokacija za dobar večernji provod uz mnogo smeha - zimsku standup sezonu u 20 časova otvara Žensko veče sa sjajnim učesnicama. Prvi standup specijal na novoj lokaciji prirediće Jelena Radanović, Lena Ilić, Marija Žagar i Slavica Petrović.
 
Veče stand up komedije sa Darkom Mitrovićem počeće u 20.30 časova u Gerila Baru.
 
Koncert holandskog benda "Cloudsurfers" počeće u 20.30 časova u Omladinskom centru CK13.
 
Dečija predstava "Ksenija i lovac" igraće se od 18 časova na Maloj sceni Pozorišta mladih, a od 19.30 časova će se na Velikoj sceni igrati "Kakva ti je žena, takav ti je život".
 
Predstava Dejana Projkovskog "Vilijam Šekspir: Ričard III" igraće se od 19 časova na Velikoj sceni Novosadskog pozorišta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti